Samenvatting: FC Groningen verliest oefenduel bij 1.FC Köln.

Dinsdag 08 januari 2019 om 21:47

FC Groningen heeft dinsdagavond een oefenduel in Keulen met 3-1 verloren van 1.FC Köln. FC Groningen nam voor de pauze de leiding door een treffer van Thomas Bruns. In de tweede helft stonden tien andere veldspelers in de Groningse ploeg en scoorden de Duitsers driemaal. De drie nieuwelingen Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani en Kaj Sierhuis maakten hun officieuze debuut bij de Trots van het Noorden.

In Keulen speelde FC Groningen de eerste van twee oefenduel op Duitse bodem. Op vrijdag volgt een ontmoeting met Duisburg, ook de plek waar de FC de komende dagen het trainingskamp heeft belegd. In Keulen stonden de drie nieuwelingen Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns en Kaj Sierhuis in de basis en maakten dus hun officieuze debuut in een wedstrijd waarin twintig veldspelers 45 minuten speeltijd toebedeeld kregen.

Na twintig minuten nam FC Groningen de leiding. Een dieptepas van Jeffrey Chabot werd door Kaj Sierhuis tot assist gepromoveerd toen Thomas Bruns de doelman kon omspelen en 1-0 liet aantekenen. Zo hadden twee van de drie nieuwelingen een aandeel in het doelpunt. Aan de kant van FC Groningen ontbraken Ritsu Doan door interlandverplichtingen en Jannik Pohl met een blessure.

In de tweede helft stond aan de kant van Groningen een vrijwel compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Uitsluitend doelman Sergio Padt maakte de negentig minuten vol. Van de overige tien spelers zouden er acht ook komende zaterdag nog hun opwachting mogen maken in Jong FC Groningen. Padt verrichte in het tweede bedrijf eerst twee reddingen, voordat hij de tegentreffer van Dominick Drexler moest incasseren: 1-1.

Na ruim een uur spelen kwam de gastheer in het Franz-Kremer-Stadion onder toeziend ook van slechts een handvol journalisten op voorsprong door een treffer van Copete Cordoba (2-1), die scoorde middels een atletische omhaal. In de slotseconden van de wedstrijd krulde Christian Clemens nog een vrije trap binnen en werd de eindstand bepaald op 3-1. Woensdag en donderdag wordt er getraind in Duisburg en vrijdag is de oefenwedstrijd tegen MSV Duisburg.

Sergio Padt, Deyovaisio Zeefuik (46’ Leonel Miguel), Mike te Wierik (46’ Lars Kramer), Jeffrey Chabot (46’ Kellian van der Kaap), Tim Handwerker (46’ Amir Absalem), Iliass Bel Hassani (46’ Ludovit Reis), Samir Memisevic (46’ Tom van de Looi), Thomas Bruns (46’ Ajdin Hrustic/Remco Balk), Django Warmerdam (46’ Daniël van Kaam), Mimoun Mahi (46’ Michael Breij), Kaj Sierhuis (46’ Ahmad Mendes Moreira). Rest bank: Jan Hoekstra en Kevin Begois.

Scores: 19’ Thomas Bruns 0-1; 51’ Dominick Drexler 1-1, 67’ Copete Cordoba 2-1, 90’ Christian Clemens 3-1.