Samenvatting: FC Groningen 2 met ruime cijfers langs Willem II 2.

Maandag 03 februari 2020 om 16:13

FC Groningen 2 heeft maandagmiddag met ruime cijfers gewonnen van Willem II 2. Het duel op Sportpark Corpus den Hoorn eindigde in 4-1. Bij rust stond het 2-1. Ahmed El Messaoudi maakte twee goals, ook Ajdin Hrustic en Kian Slor waren trefzeker. Door de winst blijft FC Groningen 2 ongeslagen in de Reservecompetitie en heeft het nu vijf punten uit drie wedstrijden.

200203EOC0401

De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Samir Memisevic gaf de bal na tien minuten spelen goed mee aan Ahmed El Messaoudi die met een droge knal raak schoot, 1-0. Een vrije trap van Ajdin Hrustic na ruim een kwartier spelen werd door keeper Georios Strezos uit de kruising gehaald. Enkele minuten later was het wel raak voor de Australische middenvelder. Hrustic scoorde na een fraaie actie en zette FC Groningen daarmee op 2-0.

FC Groningen kreeg vlak voor rust via een ongelukkig moment een tegentreffer te verwerken. Verdediger Ko Itakura onderschepte een voorzet, maar zag de bal onfortuinlijk achter zijn eigen doelman Jan Hoekstra verdwijnen, 2-1.

De 17-jarige Kian Slor bracht de marge vrijwel direct na rust weer op twee in het voordeel van FC Groningen. De aanvaller, die afgelopen weekend voor het eerst zijn opwachting maakte in de Eredivisie, was net ingevallen voor Hrustic en kopte met één van zijn eerste balcontacten van de wedstrijd raak, 3-1.

Ahmed El Messaoudi schoot ruim een kwartier voor tijd zijn tweede van de middag binnen vanuit een prachtige vrije trap, 4-1. Dat bleek ook de eindstand. Een ruime en verdiende overwinning, waardoor FC Groningen 2 nu vijf punten verzamelde uit drie wedstrijden in de Reservecompetitie.

Opstelling FC Groningen 2: Jan Hoekstra; Nicklas Strunck, Tapmahoe Sopacua, Ko Itakura, Thomas Poll; Ajdin Hrustic (46’ Slor) Ahmed El Messaoudi, Samir Memisevic (77' Oussama El Azzouzi); Joël van Kaam, Giovanni Zwikstra (60' Remco Balk), Tomas Suslov.

Rest bank: Jan de Boer.

Scores: 10’ Ahmed El Messaoudi 1-0, 21’ Ajdin Hrustic 2-0, 42’ Ko Itakura (eigen doel) 2-1, 47’ Kian Slor 3-1, 74’ Ahmed El Messaoudi, 4-1.

Scheidsrechter: Luca Cantineau.