Samenvatting bekeroverwinning op Harkemase Boys.

Donderdag 31 oktober 2019 om 15:29

FC Groningen heeft woensdagavond de tweede ronde in de TOTO KNVB Beker bereikt. De Trots van het Noorden versloeg Derde Divisionist Harkemase Boys in Friesland en won met 2-1. Samir Memisevic maakte beide FC-treffers.

hoekstra

Doelman Jan Hoekstra debuteerde woensdagavond in een officiële wedstrijd voor zijn club. De keeper doorliep de gehele opleiding van FC Groningen en verving Sergio Padt die vanwege een lichte blessure niet kon spelen. Ook Daniël van Kaam stond voor het eerst aan de aftrap van een officieel duel van het eerste elftal.

FC Groningen begon in de eerste helft voortvarend met een kans voor Kaj Sierhuis die een vrije bal van Ajdin Hrustic na vijf minuten spelen bijna in de goal liep. De spits kreeg na een kwartier een kopkans en Hrustic zag even later een inzet van de lijn gehaald. Mo El Hankouri stuitte na een half uur spelen op keeper Jansema.

Het duel lag na ruim een half uur spelen enige tijd stil nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid en scheidsrechter Van der Eijk de manschappen naar binnen stuurde. Na een behoorlijke 'afkoelingsperiode' kwamen de mannen weer naar buiten en werd er verder gespeeld. Een minuut na de hervatting werd Sierhuis onderuit getrokken in het strafschopgebied. Samir Memisevic verzilverde de penalty, 0-1. Dat was ook de ruststand.

Aan het begin van de tweede helft was de Bosnische aanvoerder weer trefzeker, ditmaal uit een hoekschop. Memisevic liep bij de tweede paal de bal binnen. Lang kon de FC niet genieten van de ruimere voorsprong want Robert Stelpstra scoorde in de eerstvolgende aanval van Harkemase Boys direct tegen, 1-2.

Hoewel het tot het laatste moment spannend bleef, kwam de Groningse verdediging niet echt in de problemen. Aan de andere kant lukte het Groningen niet om nog tot scoren te komen. Na ruim 97 minuten voetbal floot Van der Eijk voor het laatst en plaatste FC Groningen zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

De Trots van het Noorden speelt aanstaande zondagmiddag (3 november) om 14.30 uur de volgende wedstrijd. Willem II is in het Hitachi Capital Mobility Stadion de tegenstander. Kaarten koop je gemakkelijk via onderstaande banner.