string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

RWE, FC Groningen en Eemsmond maatschappelijk partners.

Vrijdag 27 februari 2009 om 13:25

FC Groningen, RWE en de voetbalverenigingen in de gemeente Eemsmond slaan de handen ineen. De Eredivisieclub en RWE ondertekenen vandaag een overeenkomst waarbij het accent ligt op activiteiten met de zeven amateurverenigingen van de gemeente Eemsmond.

Zoals bekend is RWE in de Eemshaven begonnen aan de bouw van een hypermoderne energiecentrale. In de gemeente Eemsmond wil RWE tevens bijdragen aan culturele- en maatschappelijke activiteiten. Het contract met FC Groningen is onderdeel van dit beleid.

In de overeenkomst met FC Groningen is opgenomen dat de Eredivisieclub in de voorbereiding op de seizoenen 2009/2010 en 2010/2011 een oefenwedstrijd speelt tegen een mix van amateurverenigingen van de gemeente Eemsmond: KRC, Usquert, Noordpool UFC, Warffum, ZEC, De Heracliden en Corenos. Daarnaast zal in overleg met de amateurverenigingen een keuze gemaakt worden uit: rondleidingen in Euroborg voor groepen Eemsmondspelers; clinics bij één van de verenigingen en oefenwedstrijden tegen zowel jeugd- als oud-spelers van FC Groningen.

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen laat weten uit te zien naar de samenwerking. “Net als wij wil RWE groeien en zich verbeteren. Maar daarbij willen we niet onze maatschappelijke positie in ons verzorgingsgebied uit het oog verliezen. FC Groningen heeft een sterke betrokkenheid met de stad, de regio en de Noordelijke provincies. De binding met Noord-Nederland is groot en FC Groningen zit als club diepgeworteld in de samenleving. Om onze voortrekkersrol en voorbeeldfunctie te behouden, participeren wij in tal van maatschappelijke projecten. Het partnership met RWE is hiervan een mooi voorbeeld. Wij willen als club niet alleen een energieke uitstraling hebben, maar ook maatschappelijke betrokkenheid tonen. Het initiatief van RWE sluit hier perfect bij aan.”

Dig Istha, Director Corporate Affairs RWE over de overeenkomst: “Vanaf het begin heeft RWE uitgedragen niet alleen een centrale te willen bouwen die de toets der kritiek kan doorstaan, maar dat we ook als een maatschappelijk verantwoord bedrijf draagvlak onder de bevolking willen nastreven. Daarvoor hebben we niet alleen een fonds in het leven geroepen voor lokale en regionale ondersteuning van maatschappelijke en culturele projecten, maar hebben we bijvoorbeeld in Groningen personeel kunnen werven en voegen we nu ook deze variant toe waarbij we de amateursport in de gemeente van onze centrale willen ondersteunen”.

Noordlease
Tijdens de presentatie ging algemeen directeur Hans Nijland ook in op de overeenkomst met de huidige hoofdsponsor Noordlease. “In de aanloop naar deze persbijeenkomst is er door een aantal media de suggestie gemaakt dat RWE mogelijk de nieuwe hoofdsponsor van FC Groningen zou worden. Wij kunnen dat hier nadrukkelijk en met klem ontkennen.”

“Wij hebben met Noordlease een nog twee jaar doorlopend contract en wij zijn bijzonder te spreken over onze relatie en samenwerking. Noordlease is een fijne, betrouwbare partner en wij waarderen hun betrokkenheid bij FC Groningen enorm. Om dit te onderstrepen kunnen wij u melden dat Noordlease de volledige sponsorbijdrage voor het seizoen 2009/2010 reeds aan ons heeft voldaan. Wij denken niet dat veel andere Eredivisieclubs ons dat in dit stadium kunnen nazeggen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’