RWE Eemsmond – FC Groningen; 10-jarig jubileum

29 juni 2018

Zaterdag 30 juni is het sportpark Boukema in Uithuizen het decor van de 10e wedstrijd RWE Eemsmond – FC Groningen. Aftrap is om 14.30 uur. Het is tevens de laatste wedstrijd in deze reeks, want door de op handen zijnde herindeling bestaat de gemeente Eemsmond vanaf 1 januari 2019 niet meer. Om deze redenen pakt de organisatie nog éénmaal goed uit.

Gratis toegang voor de toeschouwers en voor de vrijwilligers van de afgelopen tien jaren is er na afloop een gezellige barbecue en krijgen ze als blijvende herinnering een poloshirt waarop alle speellocaties vanaf 2009 vermeld staan. Ook is er voor deze wedstrijd een speciaal logo én een website (www.rwe-eemsmond.nl) gemaakt. Op deze laatste staat alle info over de wedstrijd, de teams aangevuld met een stukje historie van deze traditie.
 
In deze wedstrijd is het RWE Eemsmond team, samengesteld uit spelers van voetbalverengingen uit de gemeente Eemsmond, de eerste oefen-tegenstander van FC Groningen ter voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen.
 
Op de velden van Roodeschool (vv Corenos), Uithuizermeeden (de Heracliden), Zandeweer (vv ZEC), Warffum (vv Warffum) en Uithuizen (Noordpool-U.F.C.) zijn ieder twee wedstrijden gespeeld. De velden van de andere twee verenigingen (vv Usquert-Usquert en vv KRC-Kantens) waren niet geschikt voor deze wedstrijd. Deze twee teams hebben wel spelers geleverd in de afgelopen jaren.
 
Ook dit jaar is Jur Smit (Noordpool-U.F.C) trainer/coach van het RWE team, voor dit jaar aangevuld met een technische staf van dezelfde vereniging wat dit jaar de rol van gastheer vervuld. Een andere bijzonderheid is dat de leiding in handen is van Siemen Mulder uit Uithuizen. Siemen Mulder fluit al enkele jaren op het hoogste niveau – de eredivisie – in Nederland. FC Groningen heeft laten weten met een zo volledig mogelijke selectie naar Uithuizen te komen.
 
Voorafgaand aan de laatste editie van deze wedstrijdserie is er om 13.30 uur een voetbalwedstrijd van het G-voetbal team Eemsmond tegen het team HS ’88 uit Hoogezand. Een prominente vertegenwoordiger van FC Groningen zal hier de aftrap verrichten. Voor de hoofdwedstrijd van deze middag zullen burgemeester Marijke van Beek (Eemsmond) en Peter Paul Schouwenberg (manager RWE) deze belangrijke taak op zich nemen.
 
In goed overleg met de gemeente heeft de organisatie ( Stuurgroep RWE Eemsmond, bestaande uit de voorzitters van de deelnemende voetbalverenigingen) gratis toegang kunnen regelen.  Na afloop zal er volop de mogelijkheid zijn om met de spelers van FC Groningen een selfie te maken. Kortom, voldoende ingrediënten om van deze wedstrijd een onvergetelijke voetbalmiddag te maken.
 
Selectie RWE Eemsmond
Jacco Knol (Z.E.C.), Stefan van der Berg (vv Warffum), Patrik Pieterman (vv Warffum), Teun Venhuizen (vv Warffum), Ronnie Bakker (Z.E.C.), Jeroen Linstra (De Heracliden), Henk Wieringa (De Heracliden), Mark Knol (De Heracliden), Wesley Dijksterhuis (De Heracliden), Kevin Haan (vv Corenos), Christiaan Uil (vv Corenos), Nico de Vries (vv Corenos), Sven Knot (vv Corenos), Sjaak Wieringa (vv Usquert), Sander Slump (vv Usquert), Martijs Delker (Noordpool-U.F.C.), Gijs Balkema (Noordpool-U.F.C.), Vincent Zijlstra (Noordpool-U.F.C.), Mart Hovenkamp (Noordpool-U.F.C.)
 
Technische staf: Jur Smit (trainer/coach), Geert-Jan Zijlstra, Corstiaan van den Berg, Gerrit Hofman, Corné Tuitman.

Laatste nieuws