string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Rusnak: ‘Fans hebben ons uit en thuis ongelooflijk gesteund’.

Woensdag 09 december 2015 om 17:46

FC Groningen ontvangt donderdagavond tijdens de laatste speelronde in de groepsfase van de UEFA Europa League het Portugese SC Braga. Albert Rusnak schoof een dag voor de wedstrijd aan bij de officiële persconferentie. Michael de Leeuw mag na twee wedstrijden schorsing weer meespelen en Hedwiges Maduro hoopt op een goede wisselwerking met het publiek in Euroborg.

Na Rasmus Lindgren, Michael de Leeuw, Hedwiges Maduro, Danny Hoesen en Etienne Reijnen, was het woensdagmiddag de beurt aan Albert Rusnak om plaats te nemen achter de tafel tijdens de officiële persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Braga.
Moeilijke groep
De Slowaak gaf aan zeer gemotiveerd te zijn om in het laatste Europese duel van dit seizoen alles te geven. “We hebben vorig jaar voor een plaats in deze competitie gevochten en met 1 punt uit 5 wedstrijden is het niet wat we er van hadden verwacht,” aldus Rusnak. “Het was een moeilijke groep met goede tegenstanders, maar we willen het graag beter doen dan dat ene punt. De fans hebben ons uit en thuis ongelooflijk gesteund. We willen wat laten zien in een belangrijk duel.”
Rusnak kent geen goede herinneringen aan de wedstrijd eerder dit seizoen in Braga. De jeugdinternational van Slowakije werd toen na een half uur spelen naar de kant gehaald. “Niet mijn meest favoriete wedstrijd om aan terug te denken. Ik was het eens met de tactische wissel en het was een goede tactische wissel, alleen was het jammer dat ik degene was die naar de kant moest. Het is echter niet zo dat het nog in mijn hoofd zit en dat ik daardoor morgen met revanchegevoelens speel.”
Terug
Michael de Leeuw speelde de eerste twee wedstrijden, kreeg in de derde speelronde uit bij Slovan Liberec een rode kaart en moest daardoor ook twee duels vanaf de kant bekijken. Donderdag tegen SC Braga is de aanvaller weer inzetbaar, al zal hij niet starten vanwege lichte fysieke ongemakken.
“Het is in ieder geval fijn dat ik er weer bij zit,” meent De Leeuw, die zowel op het veld als aan de zijlijn zag dat zijn ploeg telkens op details werd verslagen. “We hebben in iedere wedstrijd onze kansjes gehad, maar ook fases gekend waarin we het moeilijk hadden. We waren vaak dichtbij en het heeft ook niet meegezeten. De uitwedstrijd in Marseille zei volgens mij alles over deze campagne. Natuurlijk kregen zij veel kansen en ging het op het laatst net weer mis. Het kwartje viel telkens de verkeerde kant op en wij moeten tegen Braga zorgen dat we de kansen deze keer wel afmaken. We willen ook eens Europees winnen. Daarnaast is het belangrijk dat we met een goed gevoel richting de laatste wedstrijden voor de winterstop gaan.”
Keihard nodig
Middenvelder Hedwiges Maduro is het eens met de blonde aanvaller. De routinier hoopt dat het elftal de Europese campagne samen met het aanwezige publiek op een goede manier kan afsluiten. “Het gaat voetballend wat minder, maar dan is het heel belangrijk dat we er allemaal achter blijven staan. We hebben het publiek daarbij keihard nodig. We spelen thuis en willen graag wat laten zien. We willen een boodschap afgeven naar de supporters en vol passie en strijd spelen. Afgelopen weekend hadden we een collectieve offday en we willen graag de draad weer oppakken richting zondag tegen Feyenoord en Heracles een week later.”
Tegenstander SC Braga is koploper van groep F en Maduro verwacht niet dat de Portugezen de wedstrijd heel snel laten lopen. “Ook zij willen de groep goed afsluiten en graag eerste worden. Dan ontloop je andere poulewinnaars en de sterkste tegenstanders vanuit de Champions League. Ze zullen denk ik niet te veel sparen. Braga heeft goede opkomende backs, het is behendig voorin en keihard achterin. Een echte Portugese ploeg. We moeten daarop voorbereid zijn en we hebben in Portugal ook kansen gehad. Ik zie dus zeker wel mogelijkheden.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven