string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Rusnak: ‘De eerste goal van groot belang’.

Donderdag 08 december 2016 om 16:31

FC Groningen opent vrijdagavond om 20.00 uur in het eigen Noordlease Stadion de zestiende speelronde van de Eredivisie tegen Roda JC Kerkrade. Albert Rusnak was vorig seizoen de matchwinner in het duel met de Limburgers. Etiënne Reijnen verwacht een totaal andere wedstrijd dan vorige week tegen Ajax.

Albert Rusnak scoorde afgelopen seizoen de enige treffer van de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade en kroonde zich daarmee tot matchwinner. “Ik herinner me een doelpunt, maar ook een gemiste strafschop en dat ik diverse schietkansen kreeg in die wedstrijd,” vertelt Rusnak. “Ik raakte een paar minuten na de penalty ook nog de lat. Die gemiste strafschop was ontzettend balen, maar doordat ik had gescoord en we hadden gewonnen, was ik uiteraard wel blij.”
 
Dominant
Rusnak beaamt dat het een lastige wedstrijd was tegen de Zuiderlingen. “We speelden dominant, maar kwamen moeilijk tot scoren,” zegt de Slowaak. “Roda JC is een moeilijke tegenstander, dat zal dit seizoen niet anders zijn. Ze hebben de laatste weken niet verloren en onder andere gelijkgespeeld tegen PSV.”
 
De middenvelder is duidelijk waar volgens hem de sleutel van het duel zal liggen. “De eerste goal is van groot belang. We moeten proberen snel een doelpunt te maken, je zag in de wedstrijd tegen PEC Zwolle dat het een bepaalde rust gaf. Voor Ajax waren we aan de winnende hand, dat moeten we terugpakken. Als team doen we het de laatste weken erg goed. We hebben nog twee thuiswedstrijden tot de winterstop en het zou mooi zijn als we zes punten in eigen huis kunnen houden.”
 
Concentratie
Etiënne Reijnen vocht zich een paar weken geleden terug in het basiselftal en sindsdien is FC Groningen punten gaan pakken. Vorige week tegen Ajax werd helaas verloren. Reijnen weet dat het duel van vrijdag anders zal zijn dan de wedstrijd in Amsterdam. “Dat is totaal verschillend, al moet je qua concentratie altijd honderd procent zijn,” aldus de verdediger.
 
“Zij zullen veel meer inzakken en kunnen er dan gevaarlijk uitkomen. Daar moeten we voor waken. Wij zullen meer dan vorige week het spel moeten maken. Dan is het belangrijk dat het baltempo hoog is. De laatste weken hebben we laten zien goed vanuit de omschakeling kunnen spelen, maar tegen ADO Den Haag thuis hebben we ook laten zien dat we zelf het spel kunnen maken. We kunnen het allebei, dat is een luxe.” 

20161119EOA3112roda-thuis

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven