string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Round-up FC-internationals begin september (deel 2).

Maandag 05 september 2016 om 12:51

Terwijl FC Groningen onder-23 zaterdag 1-1 speelde bij Quick Boys en het eerste elftal vanavond oefent bij HHC in Hardenberg, zijn diverse FC-internationals op pad om hun vaderland te vertegenwoordigen.
 

Terwijl FC Groningen onder-23 zaterdag 1-1 speelde bij Quick Boys en het eerste elftal vanavond oefent bij HHC in Hardenberg, zijn diverse FC-internationals op pad om hun vaderland te vertegenwoordigen.

Vrijdagavond was het allereerst de beurt aan Albert Rusnak om te oefenen tegen Jong Duitsland. Slowakije verloor de wedstrijd met 3-0 en Rusnak speelde de eerste helft. Gisteren, maandag 5 september, werd op Cyprus een belangrijke 3-0 zege geboekt. Rusnak tekende zelf voor de 3-0 en gaat nu ruim aan kop in de EK-kwalificatiepoule met daarin ook onder meer Jong Oranje.

Jong Oranje liet vrijdagavond bij Jong Wit-Rusland twee dure punten liggen in de jacht op het EK in Polen. Hans Hateboer speelde de volle negentig minuten in de ploeg van bondscoach Fred Grim. Alexander Sørloth beleeft drukke dagen. Op zondagavond viel hij nog twintig minuten in bij de A-selectie van Noorwegen, dat een WK-kwalificatieduel verloor van Duitsland (3-0). Vanavond, dinsdag 6 september, speelt hij met Jong Noorwegen het cruciale kwalificatieduel in en tegen Engeland.

Ruben Jenssen werd op het laatste moment nog opgeroepen voor Noorwegen en speelde in het bovengenoemde duel met Duitsland het vierde kwart van de wedstrijd. Voor Noorwegen was het de eerste wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks. Maandagavond kwamen oud-FC’ers Dusan Tadic en Filip Kostic tot scoren bij Servië, dat thuis 2-2 speelde tegen Ierland. Bij Zweden starten vanavond oud-FC’ers Marcus Berg en Andreas Granqvist naar alle waarschijnlijkheid in de basis tegen Oranje.

Zondagmiddag kwamen Tom van de Looi en Oussama Idrissi beiden een kwartier in actie voor respectievelijk Oranje onder-18 en Oranje onder-20. Bondscoaches Kees van Wonderen en Dwight Lodeweges oefenden met hun jaarlichtingen tegen respectievelijk Denemarken en Tsjechië. Na eerdere zeges op donderdag werd nu door beide ploegen met 1-1 gelijkgespeeld.

Uiterlijk donderdag keren alle internationals terug in Groningen en die dag geldt als vrije dag voor de spelers van de eerste selectie. Vanaf vrijdag wordt op Sportpark Corpus den Hoorn de voorbereiden opgepakt voor de wedstrijd van het eerste elftal, zondagmiddag vanaf 14.30 uur in het Noordlease Stadion. Tegenstander is dan Sparta Rotterdam.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam