Romée Venema schrijft als Junior Reporter een verslag van de wedstrijd.

Maandag 28 augustus 2017 om 16:39

De 13-jarige Romée Venema uit Scheemda ontving een uitnodiging om de wedstrijd FC Groningen-FC Utrecht bij te wonen als Junior Reporter. Daar hoefde ze niet lang over na te denken, dus kreeg ze gisteren een kijkje in de keuken van een Betaald Voetbal Organisatie.

Drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd meldde Romée zich bij het stadion en werd ze begeleid naar de persruimte. Daar kwam ze erachter welke elf spelers in de basis startten, zo ook haar favoriete speler Tom van Weert.
Vervolgens nam ze een kijkje in de omroepkamer en mocht ze heel even bepalen welke camerabeelden er op de grote videowalls werden getoond.
Vlak voordat de wedstrijd begon nam Romée plaats op de perstribune, waarna ze onderstaand verslag van de wedstijd heeft geschreven.
Als kers op het toetje was ze na afloop van de wedstrijd aanwezig bij de persconferentie en kon ze op de foto met trainer Ernest Faber.

1e helft:
In de derde minuut krijgt FC Utrecht een corner, maar die gaat niet in het doel. Een paar minuten later is het raak voor Django Warmerdam, 1-0. FC Utrecht krijgt een aantal kansen, waaronder een vrije trap en een corner en zelfs de lat, maar ook die gaan er niet in. In de 40e minuut komt FC Groningen speler aan de bal en geeft voor op Jesper Drost, die schiet hem achter de doelman van FC Utrecht. De stand is in de rust 2-0.

2e helft:
Tien minuten na rust krijgt Labyad van FC Utrecht een gele kaart. In de 57e minuut van de wedstrijd krijgt FC Utrecht weer een corner. Ook deze gaat er niet in. In de 60e minuut vinden de wissels plaats. Aan de kant van FC Utrecht gaat Kerk van het veld en komt Görtler er voor in het veld. Bij FC Groningen komt Idrissi voor Bacuna in het veld.
Even later krijgt de trots van het noorden een corner, maar die wordt gemist. Aan de kant van FC Utrecht valt het doelpunt wel, Bahebeck scoort namens FC Utrecht. De stand is nu 2-1. Oussama Idrissi krijgt een gele kaart. In de 68e weer een wissel bij beide ploegen. Bij de tegenstanders komt Robin van der Meer er in voor Edson Braafheid. Aan Groningen zijde komt Samir Memisevic in de ploeg voor Yoëll van Nieff. Kerk van FC Utrecht van krijgt een gele kaart. Lars Veldwijk komt in voor Tom van Weert en bij FC Utrecht komt Dessers in het veld voor Baheback. In de laatste minuten van de wedstrijd krijgt FC Utrecht nog veel kansen, maar gelukkig gaan deze kansen er niet in en wint FC Groningen met 2-1.
Beste speler van het veld: Sergio Padt