Romano Postema tekent contract bij FC Groningen

6 maart 2019 / vandaag

FC Groningen heeft Romano Postema aan zich gebonden. De 17-jarige spits tekende in het Hitachi Capital Mobility Stadion een driejarig contract dat ingaat op 1 juli van dit jaar en loopt tot medio 2022. Postema is topscorer van FC Groningen onder-17, dat ongeslagen met het maximaal aantal punten bovenaan staat in de Eredivisie.

Postema, geboren op 2 februari 2002 in Groningen, tekende voor het seizoen 2013/2014 zijn eerste opleidingsovereenkomst bij FC Groningen. De spits speelde in het seizoen 2008/2009 in de jeugd van DIO Groningen en maakte vervolgens de overstap naar GVAV-Rapiditas, waar hij vier seizoenen actief was. In 2013/2014 begon Postema bij FC Groningen in de onder-12 en vervolgens doorliep hij de afgelopen zes seizoenen de onder-13, onder-15 en onder-17.
 
Topscorer
In het huidige voetbalseizoen is Postema met 24 treffers in 18 wedstrijden competitietopscorer in de Eredivisie voor B-junioren. De ploeg van trainer/coach Paul Matthijs is momenteel koploper met het maximale aantal van 15 punten uit vijf wedstrijden in de voorjaarscompetitie. Ook maakte Postema zeven treffers in twee bekerwedstrijden voor FC Groningen onder-17.
 
Postema zegt over zijn eerste profcontract bij FC Groningen: “Het is een droom die uitkomt; je eerste contract tekenen bij je jeugdliefde en de club uit je stad. Maar dit is hopelijk slechts een begin van iets groters. Mijn doel is natuurlijk om namens FC Groningen in het stadion te spelen. Dat is waaraan ik dagelijks werk. Voor nu ben ik super blij en trots.”

Contractondertekening met Nijland
Met shirt in stadion en Nijland (1)
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws