string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rode kaart Jurjus geseponeerd.

Maandag 22 april 2024 om 12:00

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de rode kaart voor Hidde Jurjus geseponeerd. Hierdoor kan de keeper komende vrijdag (26 april) het doel van FC Groningen verdedigen in de topper tegen Willem II. De aanklager kwam tot zijn besluit op basis van de verklaringen van betrokkenen en de tv-beelden.

Hidde Jurjus kreeg afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur halverwege de tweede helft een rode kaart van scheidsrechter Erwin Blank. Volgens de arbiter ontnam Jurjus tegenstander Milan Smit op onreglementaire wijze een scoringskans. FC Groningen voerde aan dat van een scoringskans geen sprake was omdat de bal via het lichaam van de goalie bij medespeler Thijmen Blokzijl kwam en Smit dus op dat moment niet meer tot scoren kon komen.

Daarnaast was FC Groningen van mening dat – mocht er al sprake zijn geweest van contact tussen Jurjus en Smit – dit contact zodanig licht was dat niet gesproken kan worden van een overtreding. De aanklager van de KNVB kwam tot dezelfde conclusie dat een overtreding niet reglementair en overtuigend bewezen kon worden. Hierdoor kan Jurjus komende vrijdag onder de lat staan als de Trots van het Noorden in Tilburg aantreedt tegen Willem II.

Bij winst van de thuisploeg is Willem II verzekerd van promotie naar de Eredivisie. Bij winst van FC Groningen in het Koning Willem II Stadion nadert de ploeg van trainer Dick Lukkien de koploper in de Keuken Kampioen Divisie tot op één punt. Bij een gelijkspel blijft het verschil op de ranglijst tussen beide clubs 4 punten met dan nog twee speelronden te gaan. Nummer twee Roda JC (71 punten) heeft op dit moment één punt meer dan FC Groningen (70) en staat op drie punten van Willem II (74).

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

1 dag geleden

Opleiding: drie teams in actie, één thuisduel

2 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker