Robben niet in actie tegen PEC Zwolle

13 augustus 2020

Arjen Robben komt niet in actie in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Hoewel het plan aan het begin van de week nog was dat de aanvaller een rol zou krijgen in het oefenduel van vrijdagavond (14 augustus), neemt FC Groningen geen enkel risico met het mogelijk te vroeg brengen van de sterspeler.

b1

Robben trainde de hele week met de groep mee, maar in overleg is besloten dat hij in de wedstrijd tegen Zwolle niet in actie komt. Trainer Danny Buijs licht de afwezigheid van Robben toe. “Arjen heeft de afgelopen week in zijn trainingsprogramma de grenzen opgezocht en het randje aangetikt. De inspanningen die hij de afgelopen week heeft verricht, hebben geleid tot wat lichte fysieke klachten in de vorm van spierpijn en stijfheid. Heel logisch voor een speler van zijn leeftijd en die een jaar lang niet heeft gespeeld, maar voor ons wel een reden om geen enkel risico hierin te nemen. We herhalen wat we al eerder hebben gezegd; er is een groter doel. Wij willen Arjen zo optimaal mogelijk fit krijgen en houden voor de competitie. Als hij komend seizoen in zoveel mogelijk wedstrijden een rol voor ons kan spelen, zijn we tevreden. Dat is waarop we ons richten.”
 
Reactie Robben
Het was ook op verzoek van Robben zelf om de wedstrijd te laten schieten. “Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin. Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen. Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt. Dat hoort bij de inspanningen die je levert. Het lijf reageert op trainingen, je lichaam moet hieraan weer wennen. Dat gaat goed, maar ik vond het nog onvoldoende om in wedstrijdverband in actie te komen. Ik wil zelf ook voor de volle honderd procent het goede gevoel hebben dat ik klaar ben voor wedstrijden. Daarvoor wil ik eerst nog meer groepstrainingen afwerken.”
 
Reactie Fledderus
FC Groningen heeft geleerd van deze situatie en laat weten voortaan alleen nog daags voor een officiële wedstrijd uitspraken te doen over de mogelijke inzetbaarheid van spelers. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt hierover: “Iedereen kijkt vol verwachting uit naar het moment waarop Arjen weer het wedstrijdshirt van FC Groningen aantrekt. Hij zelf wellicht nog wel het meest. Wij hebben ons laten verleiden in te gaan op de vele vragen over wanneer Arjen in actie zou komen. Wij hebben met de trainer besproken dat hij hierover mogelijk wat kon zeggen, maar dat hadden we niet moeten doen. Dat is een fout geweest, daar balen we van en hebben we van geleerd.”
 
Wedstrijdselectie
Naast Robben ontbreken voor de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle ook Görkem Can en Patrick Joosten in de wedstrijdselectie van hoofdtrainer Danny Buijs. Alle coronatesten, die voor deze wedstrijd zijn afgenomen bij spelers en staf, zijn negatief.
 
Het oefenduel in het Hitachi Capital Mobility Stadion begint om 19.00 uur en wijkt af van een regulier duel van twee keer 45 minuten.
Klik hier voor meer specifieke wedstrijdinformatie.

Laatste nieuws