string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Robben: ‘Hoop nog steeds daar te komen, waar ik wil zijn’.

Dinsdag 03 november 2020 om 11:30

Arjen Robben komt de komende wedstrijden niet in actie voor FC Groningen. In overleg met de technische en medische staf van de club is besloten dat de aanvoerder eerst weer volledig wedstrijdfit wordt, voordat hij weer deel uitmaakt van de wedstrijdselectie van de Trots van het Noorden. Voor deze weg wordt gekozen nadat Robben in de afgelopen weken twee keer met lichte fysieke klachten kampte, waardoor hij de competitieduels met Fortuna Sittard en VVV-Venlo aan zich voorbij moest laten gaan.

Robben gaat de komende weken een op maat gemaakt individueel trainingsprogramma draaien, wat hem weer moet klaarstomen voor competitiewedstrijden van FC Groningen. Voor het traject is geen termijn gesteld, maar de aanvaller zal voor december niet meer in actie komen. De club kiest voor deze toelichting om niet elke week bezig te hoeven zijn met het beantwoorden van de vraag of Robben gaat spelen of niet. “Voor de trainer en mijn medespelers is het ook niet leuk dat het bijna elke week over mij gaat, terwijl ik er niet bij ben. Het team doet het momenteel heel goed en de jongens die de huidige prestaties leveren, verdienen hiervoor de aandacht en de complimenten,” zegt Robben.
 
In de luwte
De aanvoerder wil de komende weken graag in de luwte werken aan zijn comeback. “Ik ga niet ontkennen dat het op dit moment even wat tegen valt. Ik had gehoopt al in meer wedstrijden een aandeel te hebben gehad, maar na een aantal kleine pijntjes achter elkaar is de realiteit dat het niet zo is. Dit zijn de hobbels waarvan we vanaf het begin hebben gezegd dat die zouden komen. Dat is niet raar, maar wel een tegenvaller. Ik had op meer en beter gehoopt, maar het is niet onlogisch: je bent een jaar gestopt geweest, hebt een bepaalde leeftijd en een verleden met blessures.”
 
Tegenvaller
Robben herhaalt wat hij eerder zei: “We zijn er aan begonnen, zonder garanties. Het zouden 1, 20 of 0 wedstrijden kunnen worden. Voorlopig staan we op 2 wedstrijden, zonder een volledig duel. Dat is wel een tegenvaller, maar het was opvallender geweest als ik alle 7 wedstrijden 90 minuten had gespeeld. Het valt me nu wat rauw op het dak dat ik de wedstrijden voorlopig even uit mijn hoofd moet zetten – dat is namelijk waarvoor je het allemaal doet en ik wil heel graag – maar ik moet eerst weer meer specifieke trainingsarbeid kunnen leveren. Fysiek ben ik sterk, maar een voetbalbelasting is heel anders. Het is wel fijn dat ik in de afgelopen maanden al heel specifiek heb kunnen trainen. Ik merk ook dat het gevoel er nog is: de dribbels, de bewegingen, het balgevoel.”
 
Positief gevoel
Toch begrijpt Robben eventuele scepsis bij de buitenwacht en heeft hij zelf ook wel eens zijn twijfels. “Natuurlijk. Er zullen vast reacties zijn in de zin van: ‘Wat is die jongen aan het doen?’ En zelf heb ik die gedachte heus ook wel eens: ‘Heeft dit nog zin? Is er nog genoeg toekomstperspectief?’ Het moet natuurlijk wel leuk en realistisch blijven. De hobbels zijn niet leuk, maar horen er wel bij. We gaan er nog steeds voor, zonder garanties. Ik hoop nog steeds daar te komen, waar ik wil zijn. Het kost veel energie, zeker. En hoewel het beoogde resultaat er op dit moment nog niet is, heb ik nog steeds een positief gevoel. Dat komt ook door de supporters, die het volgens mij nog steeds waarderen wat ik probeer. We zijn in de competitie net onderweg. Er komen nog heel veel wedstrijden.”

zezijnerweer
Aan de bal tegen PSV

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’