Referee-escort Pepijn mocht tos verrichten.

Maandag 18 januari 2016 om 10:30

FC Groningen speelde zondagmiddag in Euroborg de eerste wedstrijd na de winterstop, tegenstander was FC Utrecht. Voorafgaand aan de wedstrijd mocht Pepijn van Kerkvoorde met scheidrechter Kuipers het veld oplopen. Daarna mocht hij ook nog de tos verrichten.

De verwachtingen waren hoog voor de eerste wedstrijd van het seizoen, na de trainingskamp in Spanje. Lorenzo Burnet en Abel Tamata raakten eerder deze week geblesseerd en dit betekende een basisplaats voor Desevio Payne. Nieuwkomer Alexander Sørloth startte ook in de basis.
De eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Beide ploegen probeerden elkaar uit, maar na 15 minuten spelen wist FC Utrecht te scoren.
FC Groningen wist zich te herstellen, want in de 27e minuut kon Johan Kappelhof debutant Alexander Sørloth bereiken. De Noor speelde zichzelf vrij en schoot de bal tegen de touwen: 1-1.

Tot de 2e helft werd er niet meer gescoord, maar na de rust duurde het niet lang voordat er nog meer doelpunten vielen. Helaas aan de kant van FC Utrecht. De ploeg wist nog driemaal te scoren, waardoor de eindstand op 1-4 kwam te staan.
De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdag 22 januari om 20.00 uur. FC Groningen speelt dan weer een thuiswedstrijd tegen directe concurrent N.E.C.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht liepen er 14 Junior Clubleden met een speler, scheids- of grensrechter het veld op: Jarno Castro, Aimee Kuipers, Merel Koning, Jan van Alteren, Sven Wester, Brent Wiersema, Thomas Mués, Rick Bosscher, Ruben Kemkers, Jonas van Kerkvoorde, Dilan Buning, Jasper Baas, Pepijn van Kerkvoorde en Max Drewes.

In de rust streden 5 GWB-leden in de Gasunie ShootOut competitie: Nick van der Velde, Ramon Dijkema, Sietse Dam, Sander Kok en Stan Boxem.
Ramon wist als enige de volle score te halen en heeft zichzelf daarmee geplaatst voor de volgende ronde.

Er zijn foto’s gemaakt van de wedstrijdactiviteiten. Deze zijn te bekijken in het fotoalbum.