string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Realisering sectorscheiding Noordtribune na dit seizoen van start.

Dinsdag 23 april 2024 om 17:30

Euroborg NV zal direct na afloop van het huidige voetbalseizoen van FC Groningen een start maken met aanpassingen op de Noordtribune van het stadion. Vanaf komend seizoen zal er op de Tonny van Leeuwen Tribune een sectorscheiding zijn tussen de onderste en bovenste ring. Beide ringen zijn vanaf het nieuwe voetbalseizoen via een eigen ingang te bereiken.

In het Plan van Aanpak gemaakte afspraken tussen club, gemeente en ketenpartners is afgesproken dat er bij aanvang van het seizoen 2024/2025 sectorscheiding op de Noordtribune plaatsvindt. Hierbij zal de gehele onderste ring van de Noordtribune gaan bestaan uit geplaceerde staanplaatsen, zogenaamde safe standing. Op dit moment neemt een (groot) deel van de supporters met een seizoenkaart op de bovenste ring van de Noordtribune plaats op de onderste ring. Hierdoor staan er bij wedstrijden te veel mensen op de onderste ring, hetgeen veiligheidsrisico’s met zich kan meebrengen.

Na de sectorscheiding hebben supporters óf een (seizoen)kaart op de onderste ring óf op de bovenste ring van de Noordtribune, waarbij het dan voor supporters op de Noordtribune niet meer mogelijk is om van beneden naar boven te gaan, of andersom.

De bovenste ring blijft zoals die nu is met stoeltjes. Een groot verschil met de huidige situatie is evenwel dat er met de realisering van de sectorscheiding ook horeca- en toiletvoorzieningen komen op de bovenste ring van de Noordtribune.

Bekijk onderstaande ‘veel gestelde vragen’ om te zien wat de sectorscheiding voor jou betekent.

Bekijk de veel gestelde vragen over de sectorscheiding Noordtribune hieronder

Veel gestelde vragen ‘Sectorscheiding Noordtribune’

Wanneer is de sectorscheiding gerealiseerd?
De planning is dat de sectorscheiding voor de start van het nieuwe voetbalseizoen is gerealiseerd. De streefdatum ligt voor aanvang van het nieuwe voetbalseizoen 2024/2025.

Wat wordt de capaciteit op de Noordtribune?
De totale capaciteit van de Noordtribune gaat stijgen met zo’n 200 plekken. Dit komt onder meer omdat het huidige Vak H wordt opgesplitst. De splitsing komt doordat de sectorscheiding van de Noordtribune wordt aangebracht bij de huidige ingang 2 van Euroborg, ter hoogte van vak H. De huidige stoelnummers tot en met 18 van vak H worden in de nieuwe situatie onderdeel van vak G op de Noordtribune. Vanaf stoelnummer 21 blijft vak H onveranderd bij de Piet Fransen Tribune horen. Dit alles is te zien in de onderstaande stadionplattegrond.

Zit er verschil tussen de onderste en bovenste ring van de Noordtribune?
Ja, de onderste ring wordt een geplaceerde staantribune, aangeduid met de term ‘safe standing’. Safe standing is een ijzeren constructie om staand de wedstrijd te volgen, zorgt voor valbescherming en waarin klapstoeltjes verwerkt zijn. De stoeltjes worden alleen uitgeklapt tijdens Europese en internationale wedstrijden, een vereiste van de UEFA.

De bovenste ring van de Noordtribune blijft zoals die nu is met stoeltjes. Een groot verschil met de huidige situatie is evenwel dat er met de sectorscheiding ook goede horeca- en toiletvoorzieningen komen op de bovenste ring. Dus meer en betere faciliteiten, vergelijkbaar met de rest van het stadion.

Wanneer start de seizoenkaartverkoop?
FC Groningen start na afloop van het huidige voetbalseizoen met de verlengperiode van de seizoenkaarten. Seizoenkaarthouders worden per mail geïnformeerd over hoe de seizoenkaart te verlengen.

Hoe kom ik in aanmerking voor verplaatsing?
Alle supporters dienen in elk geval in eerste instantie de huidige kaart te verlengen om in aanmerking te komen voor verplaatsing, waarbij supporters met een kaart op de onderste ring van de Noordtribune – in tegenstelling tot voorgaande seizoenen – een vaste plaats uitkiezen. Seizoenkaarthouders op de Noordtribune (bovenste ring en vakken B t/m G) en in de vakken A en H krijgen via een aparte ruildag de mogelijkheid om van sector te ruilen zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Ook over de exacte data van de ruildagen wordt via e-mail met supporters gecommuniceerd.

Hoe werken de ruildagen?
Alleen supporters die hun seizoenkaart hebben verlengd of één van de beschikbare plaatsen in het stadion hebben gekocht in de verlengingsperiode komen in aanmerking om te ruilen.

Er staan drie verschillende ruildagen op het programma:

  1. Voor supporters op de vakken A en H (kijk voor de veranderingen in die vakken naar de vragen hieronder).
  2. Voor seizoenkaarthouders op de Noordtribune om van sector te kunnen ruilen zolang er plaats is.
  3. Voor de supporters van de andere twee publiekstribunes of wanneer er supporters van de Noordtribune naar een andere tribune willen verhuizen.

Supporters die willen ruilen naar een ‘duurder’ vak dienen het prijsverschil bij te betalen.

Ik zit op vak A. Wat verandert er voor mij?
Vak A wordt net als de andere vakken op de onderste ring van de Noordtribune ‘safe standing’.  Dit betekent dat het in vak A alleen mogelijk is om staand de wedstrijden te volgen. Ook voor de supporters in vak A geldt dat zij in de verlengingsperiode als eerste hun huidige seizoenkaart dienen te verlengen.

Op de speciale ruildag kan vervolgens worden bepaald of seizoenkaarthouders uit vak A:

  • willen blijven in vak A en gaan staan;
  • willen verplaatsen naar een zitplaats op de bovenste ring van de Noordtribune;
  • willen verhuizen naar een zitplaats op andere tribune in Euroborg.

Ik heb een seizoenkaart in de vakken B tot en met G. Wat verandert er voor mij?
Deze vakken worden safe standing en geplaceerd. In de praktijk zien we dat de meeste supporters in deze vakken de wedstrijd staand volgen. Vanaf komend seizoen is het niet meer mogelijk om op de onderste ring van de Noordtribune te zitten. Seizoenkaarthouders in de huidige vakken B tot en met G krijgen per mail een aparte link tijdens de verlengperiode om hun seizoenkaart te verlengen, waarbij ze een vaste plaats in één van deze vakken kunnen uitkiezen. Het eerste recht op een staanplaats vervalt wanneer de verlengingsperiode eindigt.

Ik heb een seizoenkaart op de bovenste ring van de Noordtribune. Wat verandert er voor mij?
De bovenste ring blijft zoals die nu is met stoeltjes. Een groot verschil met de huidige situatie is evenwel dat er met de sectorscheiding ook horeca- en toiletvoorzieningen komen op de bovenste ring. Supporters op de bovenste ring van de Noordtribune gebruiken vanaf komend seizoen een eigen ingang (bij ingang 2) om Euroborg binnen te komen.

Ik zit op vak H. Wat verandert er voor mij?
Ook voor de supporters in vak H geldt dat zij in de verlengingsperiode als eerste hun huidige seizoenkaart dienen te verlengen. Het huidige Vak H wordt opgesplitst waarna een deel bij de Noordtribune komt (safe standing) en een deel bij de Piet Fransen Tribune blijft. De trapopgang wordt de splitsing. De stoelnummers tot en met 18 van vak H komen bij de Noordtribune en worden onderdeel van vak G. Vanaf stoelnummer 21 in vak H blijven de zitplaatsen bij de Piet Fransen Tribune horen.

Op de speciale ruildag kan worden bepaald of supporters in vak H op de Piet Fransen Tribune willen blijven of dat zij naar de Noordtribune willen verhuizen. In dat laatste geval komen zij in het nieuwe situatie in vak G te staan, als zij ervoor kiezen hun huidige plaats te behouden.

Op de bovenste ring blijft vak HH ongewijzigd bij de Piet Fransen Tribune horen.

Wat betekent de sectorscheiding op de Noordtribune voor de andere tribunes in Euroborg?
De sectorscheiding en safe standing geldt enkel en alleen voor de Tonny van Leeuwen Tribune (Noordtribune). Ingang 2 wordt opgesplitst in 2A en 2B.

Ingang 2A zal de ingang zijn voor supporters met een seizoenkaart voor de tweede ring op de Noordtribune.

Ingang 2B zal de ingang zijn voor supporters met een seizoenkaart op de Piet Fransen Tribune in de vakken (H)H, (I)I en (J)J.

Vanaf het nieuwe seizoen kunnen seizoenkaarthouders op de Piet Fransen Tribune in de vakken K(K) en L(L) bij ingang 3 naar binnen. Voor de supporters op de MIVA-tribune verandert er niets, net als voor de overige vakken.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

1 dag geleden

Opleiding: drie teams in actie, één thuisduel

2 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker