Ramon Lundqvist veertiende Zweed bij FC Groningen

7 juni 2019 / vandaag

FC Groningen heeft Ramon Pascal Lundqvist aangetrokken. De 22-jarige middenvelder komt over van NAC Breda, waar hij nog een doorlopende verbintenis had tot medio 2021, en tekende een vierjarige overeenkomst in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Lundqvist is de veertiende Zweedse speler in de clubhistorie van de Trots van het Noorden.

Ramon Lundqvist is op 10 mei 1997 geboren in Algutsrum, een piepklein dorpje op het eiland Öland in de Oostzee voor de kust van Zweden. Zijn eerste voetbalclub was Trekantens IF en vanaf 2009 tot 2013 speelde hij in de opleiding van Kalmar FF. Daarna maakte Lundqvist de overstap naar Nederland en kwam hij in de opleiding van PSV terecht.
 
De Zweedse jeugdinternational debuteerde op 10 september 2016 in het eerste elftal van PSV en Lundqvist maakte op 23 november 2016 als invaller zijn debuut voor de Eindhovense club in de UEFA Champions League in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. In totaal heeft hij twee Eredivisie-wedstrijden voor PSV achter zijn naam staan. De tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen 2018/2019 speelde Lundqvist voor NAC. In Breda kwam de Zweed tot 17 Eredivisie-wedstrijden, waarin hij goed was voor vier assists. Lundqvist is jeugdinternational geweest in de nationale teams van Zweden onder-15 tot en met onder-19.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wist Lundqvist ondanks een doorlopende verbintenis los te weken bij NAC Breda. “We zijn heel blij dat wij Ramon aan FC Groningen hebben kunnen binden. Hij is een middenvelder die creatief en technisch zeer begaafd is en daarmee voetballend vermogen kan toevoegen aan ons middenveld. Ramon heeft een groot gedeelte van de jeugdopleiding van PSV doorlopen en is dan ook al een aantal jaren in Nederland. Hij is dus bekend met het voetbal, de taal en de cultuur in ons land. Ramon heeft zich bij Jong PSV laten zien als een talentvolle speler en heeft het afgelopen half jaar bij NAC leren knokken en laten zien ook onder die omstandigheden belangrijk te kunnen zijn op Eredivisie-niveau. Ramon is nog relatief jong en kan zich in onze ogen de komende jaren uitstekend verder ontwikkelen bij FC Groningen.”

190606EOA1620
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws