string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Puzzelen aan de zijkanten, Hoesen in de spits.

Vrijdag 19 februari 2016 om 15:11

FC Groningen gaat zaterdagavond op bezoek bij AZ in Alkmaar. Trainer Erwin van de Looi moet door de schorsing van Hans Hateboer en de blessures van Bryan Linssen, Abel Tamata en Lorenzo Burnet puzzelen aan de zijkanten. Danny Hoesen start in Noord-Holland in de punt van de aanval.

Bryan Linssen viel vorige week tegen Ajax in de beginfase van de wedstrijd uit met een hamstringblessure. Hans Hateboer pakte in de tweede helft zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor automatisch voor één duel geschorst.
Zijkanten
“Wie ons de afgelopen week heeft gevolgd, weet dat we wat problemen hebben op de flanken,” aldus Van de Looi op het wekelijkse perspraatje ter voorbereiding op de wedstrijd van zaterdagavond.
“De spoeling is dun, maar de jongens die overblijven, hebben veel zin om zich te laten zien. We hebben verschillende opties op de rechtsbackpositie, maar wie ook zal spelen, het is geen typische rechtsback en het zal altijd wennen zijn. Aanvaller Bryan Linssen viel vorige week uit met een hamstringblessure. Het gaat goed met hem, maar de wedstrijd tegen AZ komt te vroeg. Oussama Idrissi is een paar keer uitstekend ingevallen en nu gaat hij beginnen.”
Sørloth
Mimoun Mahi en Dino Islamovic zijn nog niet inzetbaar. Alexander Sørloth behoort wel tot de wedstrijdselectie, maar zal niet starten. De aanvaller kampt met een notenallergie kreeg woensdagmiddag tijdens de lunch een allergische reactie. “Ongelooflijke pech,” vertelt Van de Looi.
“Natuurlijk wisten we dat hij een notenallergie heeft, maar blijkbaar zat er iets van noten in de pastasaus. Het was goed schrikken, hij heeft woensdagmiddag en -avond in het ziekenhuis gelegen en heeft aardig wat medicatie gekregen. Dat doet wel wat met een lichaam. Vorige week was het al een ‘close call’ wie er in de spits zal spelen. Sørloth is weer hersteld, maar heeft wel een tikkie gehad. Met alles wat er gebeurd is en ook omdat Danny het goed heeft gedaan tijdens zijn invalbeurten, is het logisch dat we nu voor Hoesen in de basis kiezen.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’