string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

PUMA keert terug als kledingsponsor van FC Groningen.

Woensdag 15 februari 2017 om 15:30

FC Groningen speelt vanaf het seizoen 2017/2018 in PUMA kleding. De club en het sportmerk hebben een contract getekend voor vier jaar. In de periode van 1985 tot 1999 speelde de Trots van het Noorden al veertien seizoenen lang in kleding van PUMA. Het van oorsprong Duitse sportmerk is tevens kledingsponsor van onder meer Arsenal, Leicester City, Newcastle United en Borussia Dortmund.

PUMA behoort als sportmerk tot de top-3 van de wereld. Naast kledingsponsor zal PUMA ook bijdragen aan de aankleding van de FanCorner bij het Noordlease Stadion. “Wij zijn zeer blij dat we weer met een A-merk als PUMA mogen gaan samenwerken en dat we hiermee tevens een link leggen naar ons mooie en succesvolle verleden,” zegt commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen in een reactie. “We kijken uit naar een nieuwe langdurige samenwerking en hebben er alle vertrouwen in dat PUMA ons een prachtige kledinglijn gaat aanbieden en een shirt gaat produceren dat helemaal in de smaak gaat vallen bij onze supporters.”
 
Bas van den Bemt, Head of PUMA Benelux, is ook zeer enthousiast over de hernieuwde samenwerking. “In de afgelopen jaren heeft PUMA van zich laten horen op het hoogste podium voor voetbal tijdens het FIFA Wereld Kampioenschap ™ en de UEFA Champions League™. Door de samenwerking met FC Groningen kunnen we nu ook weer op het hoogste niveau in Nederland laten zien dat PUMA een voorloper is in design en innovatie. FC Groningen is een bijzondere club met een rijke historie en een fantastisch publiek. We kijken uit naar een fijne samenwerking en gaan ervoor zorgen dat de staf, de spelers en supporters nog trotser zullen zijn bij het dragen van de nieuwe kledinglijn van FC Groningen.”
 
De relatie tussen FC Groningen en PUMA zal gemanaged worden door Genesis Sports. Genesis Sports is PUMA’s exclusieve teamsport licentiehouder in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. Genesis Sports verzorgt sportkleding voor grote en kleine clubs van de Engelse Premier League tot het amateurvoetbal aan toe. Hun online Kit Manager is ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk en zal in april 2017 ook gelanceerd worden in Nederland. Clubs kunnen hiermee online snel en eenvoudig kwalitatief hoogwaardig clubtenues en trainingskleding ontwerpen.

Klaver en Puma bij veld

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding