string(9) "claudebot"

PSV weer maatje te groot voor FC Groningen.

Zondag 16 augustus 2015 om 14:58

In Eindhoven heeft FC Groningen voor de tweede keer in twee weken verloren van landskampioen PSV. In de beginfase scoorde Luciano Narsingh de openingstreffer. Een kwartier voor tijd maakte Narsingh ook de 2-0. Etiënne Reijnen (basis) en Kasper Larsen (invaller) maakten hun debuut in het shirt van de FC. Komende vrijdag speelt de FC thuis in Euroborg tegen Excelsior.

In de aanloop naar FC Groningen-PSV was al eerder duidelijk dat Abel Tamata niet inzetbaar zou zijn in de uitwedstrijd tegen de Eindhovenaren. Lorenzo Burnet speelde daardoor als linksachter. Etiënne Reijnen maakte als basisspeler zijn opwachting voor de vertrokken centrale verdediger Eric Botteghin. Op de zaterdagtraining raakte vervolgens aanvoerder Rasmus Lindgren nog geblesseerd aan de lies. Zijn plek in de basis werd overgenomen door Johan Kappelhof, die woensdag nog ontbrak bij de selectie wegens zijn verse vaderschap. Michael de Leeuw droeg in het Philips Stadion de aanvoerdersband.
PSV startte zoals op voorhand verwacht met de insteek vroeg op voorsprong te komen. In de zevende minuut werd Luciano Narsingh weggestoken door Maxime Lestienne. Nadat Narsingh de doelman Sergio Padt had omspeeld, had hij alleen nog Kappelhof op zijn weg richting doellijn. Kappelhof had zoveel snelheid dat hij de lage schuiver van Narsingh niet meer onschadelijk kon maken en zo hobbelde de 1-0 over de doellijn.
Halverwege de eerste helft kreeg Bryan Linssen de eerste gele kaart van de eerste helft, waarin PSV het overwicht had zonder verder nog grote kansen te creëren. In de slotfase van het eerste bedrijf brandde het duel nog verder los toen Linssen eerst ontsnapte aan een tweede gele kaart en Kappelhof een ‘donkergele’ kaart kreeg na een pittige actie in de richting van PSV-middenvelder Andres Guardado. Diezelfde Mexicaan ging zelf op de bon toen hij het even later aan de stok kreeg met Albert Rusnak.
Na de pauze kreeg rechtsbuiten Jarchinio Antonia niet terug en maakte Jesper Drost als invaller zijn opwachting. Albert Rusnak ging op linksbuiten spelen en Linssen verhuisde naar rechts. Lorenzo Burnet en Simon Tibbling waren de vierde en vijfde speler namens de gasten die een gele kaart ontvingen en toen was er ruim een uur gespeeld. In het vijfde kwartier kreeg Groningen wat meer controle en initiatief maar ontbrak de scherpte in het laatste deel van de aanval.
Met Mimoun Mahi op links als invaller voor Albert Rusnak vervolgde Groningen halverwege de tweede helft de jacht op de gelijkmaker. Zeven minuten later was het echter Luciano Narsingh die met zijn tweede treffer van de middag de score verdubbelde. In het restant van de wedstrijd mocht Kasper Larsen zijn debuut maken in de verdediging en verhuisde Etiënne Reijnen naar het middenveld. Een minuut later kreeg Michael de Leeuw nog een enorme mogelijkheid om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Zijn kopbal werd echter gekeerd door doelman Jeroen Zoet.
Even later zorgde Bryan Linssen nog voor dreiging, maar in de 2-0 stand kwam geen verandering meer. Net als twee weken terug trok PSV dus aan het langste en ondanks de lagere marge kon FC Groningen in deze competitiewedstrijd minder aanspraak maken op een positief resultaat. Over vijf dagen staat voor Groningen alweer de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen Excelsior dat zaterdagavond 2-2 speelde tegen AZ. Het duel met de Rotterdammers begint vrijdag 21 augustus om 20.00 uur in Euroborg.

Opstelling FC Groningen
Padt, Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Tibbling (83’ Larsen), Rusnak (69’ Mahi), Hiariej, Antonia (46’ Drost), De Leeuw, Linssen.
Rest bank: Van der Vlag, Van Nieff, Bacuna, Hoesen.
Opstelling PSV
Zoet, Arias, Bruma, Isimat, Brenet, Pröpper, Guardado, Maher, Narsingh (81’ Pereiro), De Jong, Lestienne.
Rest bank: Pasveer, Poulsen, Locadia, Vloet, Hendrix, De Wijs.
Toeschouwers: 32.000
Scores: 7’ Narsingh (Lestienne) 1-0; 76’ Narsingh (-) 2-0.
Scheidsrechter: Makkelie
Overige officials: Diks, Steegstra en Van de Graaf
Gele kaarten: 20’ Linssen (overtreding op Arias), 43’ Kappelhof (overtreding op Guardado), 45’ Guardado en Rusnak (opstootje), 52’ Burnet (overtreding op Arias), 62’ Tibbling (overtreding op Pröpper)

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’