string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Provinciale Sportprijs erkenning voor de medewerkers.

Dinsdag 16 december 2008 om 14:19

In de 211de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen FC Twente, meldt hij nieuwe contractafspraken met hoofdtrainer Ron Jans en de contractverlenging van assistent-trainer Raymond Libregts en gaat hij in op de ontvangen Provinciale Sportprijs van Groningen.

“Tegen FC Twente hebben we de vierde nederlaag op rij geleden en dat is voor ons een situatie die we niet gewend zijn. Het is duidelijk dat de verliesreeks niet alleen vervelend is voor onze supporters, maar ook hard aankomt binnen de club. We kunnen er niet om heen dat dit ook enige onrust geeft binnen de spelersgroep. Eerder al toonde Berry Powel zich ontevreden met zijn rol binnen FC Groningen en nu is er een conflict met Martijn Meerdink ontstaan. Beide spelers zijn voorlopig buiten de selectie gezet. Vandaag hebben wij als clubleiding een gesprek met Meerdink om zijn kant van het verhaal te horen. Het mag echter duidelijk zijn dat het club- en teambelang altijd boven het individuele belang gaat.”

Rotsvast vertrouwen
“Hoewel de prestaties nu even tegenvallen, blijven wij uiteraard een rotsvast vertrouwen houden in onze huidige technische staf. Daarom zijn we ook verheugd te kunnen melden dat er nieuwe contractafspraken zijn gemaakt met hoofdtrainer Ron Jans en zijn assistent Raymond Libregts. Jans heeft een doorlopende verbintenis met FC Groningen tot medio 2010 en wij hebben onze waardering en ons vertrouwen in hem uitgesproken. Jans toonde zich zeer verguld met deze steunbetuiging en heeft op zijn beurt laten weten uit loyaliteit aan de club eventuele andere belangstelling tot medio 2010 terzijde te schuiven. We zullen die periode dus tenminste met elkaar uitdienen.”

“Het huidige contract van Libregts loopt aan het einde van dit seizoen af en is verlengd met één jaar en heeft nu dezelfde looptijd als het contract van Jans, dus tot medio 2010. Wij zijn zeer te spreken over deze nieuwe contractafspraken, want dan kunnen we ons focussen op het sportieve beleid van de komende anderhalf jaar en hoeven we ons niet bezig te houden met welke signalen dan ook van buitenaf.”

Waardering
“In een mindere periode als deze is het altijd goed als club waardering te krijgen voor het gevoerde beleid, dat los staat van de wekelijkse sportieve prestaties. Daarom zijn we blij verrast dat we gisteravond (maandag – red.) in Martiniplaza tijdens het Groninger Menzis Sportgala de Provinciale Sportprijs hebben mogen ontvangen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie, die zich op een bijzondere manier heeft ingezet of onderscheiden voor de sport.”

“FC Groningen ontving de prijs uit handen van gedeputeerde Pim de Bruyne vanwege het gevoerde sportieve en financiële beleid, de gestructureerde jeugdopleiding en de maatschappelijke positie die FC Groningen in de provincie inneemt. Daarnaast toont FC Groningen, volgens de oorkonde, ambities door de wens Euroborg te willen uitbreiden. Deze prijs bevestigt eens te meer dat je naast sportief succes een sterke organisatie nodig hebt. Als directeur van FC Groningen wil ik dan ook benadrukken dat de prijs een waardering is voor alle medewerkers en vrijwilligers van de club, die zich met hart en ziel inzetten voor FC Groningen.”

Peter Hoekstra
“Ook Peter Hoekstra, jeugdtrainer van FC Groningen D2, stond afgelopen weekeinde in de schijnwerpers. Hij was eregast bij zijn oude club Stoke City. Hoekstra is namelijk door de fans van de Engelse club uitgeroepen tot de beste speler tijdens de eerste tien jaar van het bestaan van het Britannia Stadium, de thuishaven van Stoke City. Hoekstra schoof aan bij de, voor Stoke City traditionele, Legends’ Lunch. Een mooie erkenning voor de prestaties, die Hoekstra bij Stoke als voetballer leverde.”

Feestdagen
“De feestdagen komen er weer aan en dit betekent dat er her en der diverse kerstbijeenkomsten zijn. Zo hebben wij met het personeel van FC Groningen aanstaande donderdag een samenzijn om terug te kijken op het afgelopen jaar en alvast een korte blik te werpen op 2009. Hierdoor zijn we vanaf ’s middags 16.00 uur niet meer bereikbaar. Voor de vrijwilligers is vrijdag een avond georganiseerd in Euroborg.”

“Donderdag is tevens het afscheid van Roel Dijkhuis bij RTV Noord. Hij is een gewaardeerde relatie van FC Groningen en wij zullen dan ook met een afvaardiging aanwezig zijn bij zijn afscheidsreceptie.”

Gesigneerde thuisshirts
“Vrijdagavond zullen Petter Andersson, Andreas Granqvist en Fredrik Stenman aanwezig zijn bij Autoborg van onze hoofdsponsor Noordlease. Daar zullen de spelers negentien gesigneerde thuisshirts van FC Groningen uitreiken. Op de shirts kon middels een veiling geboden worden en de opbrengst hiervan is bestemd voor de Stichting Aktie Benin, waarvan Arjen Robben ambassadeur is. De totale opbrengst voor de stichting bedraagt 4.400 euro, een mooi bedrag.”

“Vorige week is het nieuwe logo van Euroborg in gebruik genomen. De spelers Koen van de Laak en Evgeniy Levchenko hebben het onthuld voor het stadion. Met dit nieuwe logo willen alle gebruikers, die onderdak hebben in het Euroborg-complex, zich gezamenlijk profileren en presenteren. Er is tevens een nieuwe website om de herkenbaarheid van ons complex te vergroten.”

Speciale kerstfoto
“Afgelopen vrijdag is er voor Euroborg een speciale kerstfoto gemaakt met de spelersgroep en staf van de eerste selectie voor de kersteditie van het FC Groningen Journaal. De gratis huis-aan-huis krant wordt vanaf komend weekeinde verspreid. In het laatste nummer van 2008 zijn onder meer interviews te lezen met Ron Jans, Oluwafemi Ajilore, Danny Holla en de bondscoach van Zweden, Lars Lagerbäck. Tevens is er een reportage gemaakt bij het bezoek van onze vier Zweedse spelers aan een ijshockeywedstrijd van Pecoma GIJS Grizzlies en een sfeerverslag met Evgeniy Levchenko, Goran Lovre en Ondrej Svejdik over hoe in Oost-Europa kerst wordt gevierd. Kortom: een zeer lezenswaardig kerstnummer.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen