string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Programma promotiefeest zondag 12 mei.

Vrijdag 10 mei 2024 om 23:40

FC Groningen keert terug naar de Eredivisie! Met de winst op Roda JC is de Trots van het Noorden achter kampioen Willem II als tweede geëindigd in de Keuken Kampioen Divisie; goed voor rechtstreekse promotie.

Vanwege de promotie wordt de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien zondagmiddag gehuldigd in Euroborg. Het promotiefeest begint om 12.00 uur op het Supportersplein voor Euroborg. Een uur later om 13.00 uur gaan de stadionpoorten open. Het officiële huldigingsprogramma in het stadion begint om 14.00 uur. De toegang zondag is gratis.

Programma promotiefeest
12.00 uur: opening Supportersplein voorzijde stadion
13.00 uur: stadion open voor publiek
14.00 uur: start officieel programma huldiging met optredens van:

  • TikTok Tammo
  • Burdy
  • Wat Aans
  • Marco Schuitmaker

14.30 uur: spelers en staf verschijnen op podium voor huldiging
15.15 uur: afsluiting huldiging door Mark Vayne en G-Town Madness
16.00 uur: einde promotiefeest

Toegang tot Euroborg
Toegang tot het stadion kan verkregen worden via de ingangen 1, 2 en 4 van Euroborg. Ingang 3 opent wanneer de maximum capaciteit op het veld en de eerste ring is bereikt. Supporters kunnen via ingang 3 naar de tweede ring van Euroborg om vanaf daar de huldiging te volgen. Het hoofdgebouw van Euroborg is gesloten. Het is niet toegestaan (eigen) eten en drinken mee naar binnen te nemen. In het stadion zijn op de binnenomloop horecaverkooppunten geopend, waar eten en drinken kan worden gekocht. Warme snacks zijn te koop bij de horeca-units met een frituur. Voor koud drinken kunnen supporters terecht bij één van de containers. Het is enkel mogelijk aankopen in Euroborg met PIN af te rekenen.

Maximale capaciteit
Er mogen om veiligheidsredenen zondag maximaal 15.000 supporters bij de huldiging in Euroborg aanwezig zijn. Dit heeft met name te maken met de vluchtwegen in geval van een calamiteit. De onderste ring van het stadion is geopend, waarbij supporters tevens toegang tot het veld hebben om desgewenst een plek rond het podium in te nemen.

Voor de huldiging geldt: vol = vol. Bij de stadioningangen worden toegangskaarten verstrekt. Zodra deze niet meer verkrijgbaar zijn, is de maximale capaciteit van 15.000 bezoekers bereikt.

Live op RTV Noord
RTV Noord zal vanaf 13.30 uur verslag doen van het promotiefeest. Supporters en andere liefhebbers die zondag om welke reden dan ook niet in de gelegenheid zijn naar Euroborg te komen, kunnen de festiviteiten ook volgen op het officiële YouTube-kanaal van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 maand geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

1 maand geleden

Draag jij komend seizoen de kleuren van FCG? Verlengperiode seizoenkaarten begonnen

1 maand geleden

Jorg Schreuders Speler van het Jaar 2024