string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Primeur op Corpus voor Meiden onder-16.

Maandag 11 september 2023 om 17:09

FC Groningen beleefde afgelopen zaterdag een primeur op Sportpark Corpus den Hoorn. Voor het eerst in de geschiedenis van de club kwam een meidenselectie in actie tijdens een officiële thuiswedstrijd. Meiden onder-16 speelde – onder toeziend oog van het aanwezige publiek en journaille – tegen SV Bedum JO-15.

FC Groningen MO-16 is ingedeeld in een competitie met jongensteams. FC Groningen is afgelopen seizoen gestart met meidenvoetbal en begon met trainingsgroepen in verschillende leeftijdscategorieën. Van daaruit is dit seizoen de eerste wedstrijdselectie Meiden onder-16 ontstaan, uitkomend in de hoofdklasse.

Nadat de competitie vorige week werd afgetrapt, stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd op het programma. Noa Draaisma kende tegen SV Bedum de primeur door het eerste doelpunt voor de meiden te maken. Ook Tessa Niessink en Jiulie Buigel scoorden in de met 3-0 gewonnen wedstrijd. Bekijk hieronder de samenvatting van de eerste officiële wedstrijd van MO-16 van FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

2 weken geleden

Invulling trainersposities Opleiding nieuwe seizoen

2 weken geleden

Vier duels op Corpus, onder-21 naar Zwolle