string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Primeur op Corpus: eerste officiële thuiswedstrijd Meiden onder-16.

Vrijdag 08 september 2023 om 12:17

Het eerste elftal komt dit weekend niet in actie, maar op Corpus is er zaterdag een primeur. Voor het eerst in de clubgeschiedenis speelt een meidenselectie van FC Groningen een officiële thuiswedstrijd. Om 14.00 uur wordt afgetrapt tegen SV Bedum JO-15. Ook de opleidingsteams FC Groningen onder-13 en Onder-12 spelen thuis. De drie oudste lichtingen binnen de FC Groningen Opleiding spelen een uitwedstrijd.

FC Groningen meiden onder-16 startte afgelopen weekend de competitie met een uitwedstrijd op bezoek bij FC Lewenborg JO-15. Zaterdag staat de selectie van trainer/coach/manager Henderika Kingma voor de eerste officiële thuiswedstrijd. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt tegen SV Bedum JO-15 op Sportpark Corpus den Hoorn. FC Groningen MO-16 is de eerste meidenselectie in de geschiedenis van de club die uitkomt in een officiële competitie. Het team is ingedeeld in een competitie met jongensteams. FC Groningen is afgelopen seizoen gestart met meidenvoetbal.

Meiden onder-16 is één van de drie FC-teams die zaterdag thuis spelen op Sportpark Corpus den Hoorn. De voetbalzaterdag wordt afgetrapt door FC Groningen onder-12. De jongste lichting ontvangt SC Cambuur om 10.30 uur. FC Groningen onder-13 speelt om 12.00 uur thuis tegen N.E.C.

Uitwedstrijden
De oudste drie lichtingen van de FC Groningen Opleiding spelen een uitwedstrijd. FC Groningen onder-21 gaat op bezoek bij ADO Den Haag, aftrap 15.00 uur. FC Groningen onder-18 reist af naar Doetinchem waar het om 14.30 uur speelt tegen De Graafschap. FC Groningen onder-16 (jongens) speelt in Eindhoven tegen FC Eindhoven, aftrap 13.45 uur. FC Groningen onder-14 neemt het in Flevoland op tegen Almere City, aftrap 15.30 uur.

Eerste elftal
Het eerste elftal speelt dit weekend niet vanwege interlandvoetbal. Volgende week staan twee thuiswedstrijden binnen een aantal dagen op het programma. Vrijdag 15 september tegen ADO Den Haag en maandag 18 september tegen Jong PSV. Beide wedstrijden worden afgetrapt om 20.00 uur. Kaarten zijn eenvoudig en zonder restricties verkrijgbaar via https://tickets.fcgroningen.nl.  

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Drie duels op Corpus, Onder-21 reist naar Friesland

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

2 weken geleden

Prachtige affiches op Corpus op volle voetbalzaterdag voor Opleiding