string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Prestatie van formaat’.

Dinsdag 14 mei 2013 om 14:37

In de 428ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de laatste speelronde in de Eredivisie en de nieuwe overeenkomst met hoofdsponsor Essent en kijkt hij vooruit naar de nakende play-offs.

“Hoewel we afgelopen zondag landskampioen Ajax niet konden verrassen, zijn we toch op de zevende plek van de eindrangschikking in de Eredivisie geëindigd. Als je kijkt naar het verloop van dit seizoen is dat een prestatie van formaat. Door deze klassering hebben we onze sportieve doelstelling voor dit seizoen weten te realiseren. Dat dit geen vanzelfsprekendheid is, weten wij en de clubs om ons heen inmiddels ook. Een compliment dus voor spelersgroep en begeleidende staf onder leiding van onze hoofdtrainer Robert Maaskant.”
Play-offs
“Maar er zit nog meer in. Donderdag starten we met een thuiswedstrijd in de play-offs om een Europees ticket. Om 18.45 uur is FC Twente de tegenstander in Euroborg. Zondag om 12.30 uur volgt de return in Enschede. Voor de dubbele confrontatie geldt het ‘Europese’ principe, waarbij dus bij een gelijke stand de ‘uit’ gescoorde doelpunten dubbel tellen. Een verlenging zondag in Enschede is dus alleen mogelijk als zowel in Euroborg als in de Grolsch Veste na 90 minuten exact dezelfde eindstand op het bord staat. Bij een eventuele verlenging hebben wij het voordeel dat ook dan een doelpunt dubbel telt en FC Twente in dat geval dus nog minimaal twee keer moet scoren. Alle deelnemende clubs beginnen met een schone lei aan de play-offs voor wat betreft gele kaarten.”
Kaartverkoop
“Voor onze thuiswedstrijd donderdagavond in Euroborg hebben seizoenkaarthouders tot en met vandaag (dinsdag – red.) de mogelijkheid voor een gereduceerd tarief van 10 euro hun eigen plek te reserveren. Vanaf morgen (woensdag – red.) start de vrije verkoop en kaarten kosten dan 15 euro per stuk.”
“Ook de deelnemers aan het Amateurconvenant FC Groningen zijn uitgenodigd voor het gereduceerde tarief van 10 euro per kaart de wedstrijd te bezoeken. Clubs dienen hiertoe een aanvraag in te dienen van minimaal tien kaarten per club en kunnen dit doen per e-mail naar ticketing@fcgroningen.nl onder vermelding van Amateurconvenant FC Groningen – FC Twente.”
Programma
“Afgelopen zondag waren er rondom het duel met Ajax allerlei activiteiten georganiseerd. Zo waren de winnaars van de FC Groningen Buurt Battle 2013 te gast in Euroborg en werd in de rust van de wedstrijd de finale gehouden om de Gasunie Shoot-out bokaal. Eduard Gerds werd de winnaar en daarmee de opvolger van Theodoor Smit.”
“Maar de belangrijkste gebeurtenis buiten het veld was zondag toch de ondertekening van het nieuwe contract met onze hoofdsponsor Essent. We hebben daarbij aangegeven dat de nieuwe overeenkomst een stevig fundament legt onder de club voor de komende jaren. Alle clubs – en zeker ook FC Groningen – hebben behoefte aan een goede, betrouwbare en sterke hoofdsponsor.”
Uitstraling
“Met Essent hebben wij een partner met landelijke en zelfs internationale uitstraling, vanwege het moederbedrijf RWE. We mogen daar met elkaar harstikke trots op zijn en ook middels deze weg willen wij Essent nogmaals hartelijk danken voor het in ons gestelde vertrouwen. De directie van Essent heeft op haar beurt de ontvangst in het Supportershome van de Supportersvereniging FC Groningen en het Z-Sidehome geweldig gewaardeerd.”
Temperen
“In alle euforie over deze prachtige deal willen wij de verwachtingen bij de mensen, die denken dat er nu een schip met goud is binnengevaren bij FC Groningen, temperen. Zoals gezegd is een sterk hoofdsponsorschap noodzakelijk voor een gezonde bedrijfsvoering en zeker in deze tijd is dit geen abc’tje. Want daar waar we er apetrots op zijn dat we een A-merk als Essent langer aan ons hebben weten te binden, ondervinden wij nog dagelijks de gevolgen van de aanhoudende economische tegenwind.”
“De financiële injectie van Essent zal dan ook niet per definitie leiden tot grote aankopen komende zomer. Bovendien bestaat een aanmerkelijk deel van de deal met Essent uit een bijdrage aan het te realiseren Topsportzorgcentrum in Groningen, een pijler onder één van de levensaderen van de club, namelijk de jeugdopleiding van FC Groningen en de professionalisering van onze voetbaltak.”
Succesvol
“Dat onze jeugdopleiding succesvol is, mag wel blijken uit de resultaten van ons Beloftenteam, de A1- en B1-junioren. Jong FC Groningen sloot gisteravond (maandag – red.) de competitie af met een 2-0 zege op Ajax op de Toekomst in Amsterdam en de ploeg van trainer Dick Lukkien finishte hiermee op de derde plaats in de Beloftencompetitie divisie A, een evenaring van de beste prestatie in de Eredivisie uit 2010/2011.”
“De A-junioren onder leiding van Paul Raveneau eindigden met een recordaantal van 51 punten in de clubgeschiedenis van de FC op de derde plaats in de Nike Eredivisie, achter kampioen Feyenoord en PSV. Volgend seizoen zal de hoogste jeugdploeg getraind en gecoacht worden door Peter Hoekstra. De voormalig international volgt Raveneau op, die als trainer doorschuift naar Jong FC Groningen en daar op zijn beurt toekomstig assistent-trainer bij de eerste selectie Lukkien vervangt.”
Bekerfinale
“Tot slot spelen de B-junioren zaterdag de bekerfinale in hun leeftijdsklasse. De tegenstander van de ploeg van trainer Peter Moltmaker is Feyenoord B1 of Ajax B1. Deze halve finale werd vorige week vanwege een wolkbreuk gestaakt en wordt morgenavond (woensdag – red.) bij een 0-0 tussenstand uitgespeeld. Het tijdstip en de locatie voor de bekerfinale van zaterdag wordt in onderling overleg door de finalisten bepaald.”
Felicitaties
“Met de felicitaties aan Hoofdklasse kampioen Be Quick 1887 en trainer Marcel Groninger, die afgelopen vrijdag op een trainersbijeenkomst in Zwolle werd uitgeroepen tot amateurtrainer van het jaar en volgend seizoen assistent-trainer zal zijn bij FC Groningen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven