string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Première 'De Zeven van Neeskens' op Fox Sports.

Dinsdag 26 december 2017 om 12:21

Vanavond gaat om 20.30 uur de Fox Sports DOC 'De Zeven van Neeskens' in première op Fox Sports 1. De DOC kijkt terug op de korte periode die Johan Neeskens, één van Nederlands beste voetballers ooit, bij FC Groningen voetbalde.

Begin februari 1985 dook Johan Neeskens plotseling op bij FC Groningen. 'Johan de tweede' wilde na ruim tien jaar Barcelona en New York Cosmos weer terugkeren in de eredivisie en koos daarvoor verrassend voor de noordelijke subtopper. Een succes werd het echter niet. Neeskens was niet fit bij aankomst in Groningen en werd ook niet meer de Neeskens van de WK's van 1974 en 1978. Daarnaast kreeg hij weinig rust in zijn toenmalige woonplaats Zuidhorn omdat de inwoners vol waren van het feit dat er een bekende voetballer in hun dorp woonde. Uiteindelijk speelde Neeskens maar zeven wedstrijden voor FC Groningen, al zat daar wel een historische 1-3 zege op zijn Ajax in Stadion De Meer bij. In de documentaire, gemaakt door Emiel Venema en Jos Schoenmaker, kijken Neeskens en andere betrokkenen terug op de periode die uiteindelijk maar ruim vier maanden duurde.

'De Zeven van Neeskens' gaat vanavond om 20.30 uur in première op Fox Sports 1. De DOC wordt donderdag de 28e om 11.30 uur herhaald op Fox Sports 1.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren