string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Powel vertrekt naar ADO Den Haag.

Dinsdag 23 december 2008 om 17:57

Berry Powel speelt na de winterstop bij ADO Den Haag. De 28-jarige aanvaller heeft in Den Haag een contract getekend tot medio 2011. In januari van dit jaar kwam Powel tussentijds over van De Graafschap naar FC Groningen.

De invalbeurt in de met 5-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Roda JC was zijn 32ste officiële duel voor FC Groningen. Hij maakte zes treffers. Hij scoorde 14 minuten na zijn debuut bij FC Groningen en staat daarmee in de top-5 van snelst scorende nieuwelingen bij de FC. Klik hier voor een overzicht van alle duels die Powel speelde.

Eerder deze maand december had hij een conflict met trainer Ron Jans. De FC-trainer noemde in eerste instantie ‘motivatieproblemen’ als reden voor het buiten de eerste selectie zetten van Powel. Later gaf de speler aan dat het een ‘gebrek aan vertrouwen’ was dat hij had gevoeld en werd het conflict na drie gesprekken bijgelegd.

Vorige week sloot Powel weer aan bij de eerste selectie. Komende zondag komt hij in Euroborg mogelijk voor de 33ste en laatste keer in actie in het groen-wit van FC Groningen. Op 6 januari van het nieuwe jaar meldt hij zich bij trainer André Wetzel van ADO Den Haag.

FC Groningen meldt doorgaans de transfersommen bij de komst of het vertrek van spelers met een doorlopend contract. ADO Den Haag heeft verzocht hier in dit geval van af te wijken. Vanwege de prettige manier van onderhandelen heeft FC Groningen dit verzoek ingewilligd. In januari betaalde FC Groningen 600.000 euro aan De Graafschap voor de overgang van Powel.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga