string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Powel terug bij selectie; zes blessures.

Vrijdag 19 december 2008 om 15:46

FC Groningen speelt zaterdagavond om 20.45 uur de uitwedstrijd tegen Roda JC. In de aanloop naar het duel heeft de selectie te kampen met nogal wat personele problemen. Petter Andersson, Koen van de Laak en Brian van Loo zijn nieuw in de ziekenboeg. Berry Powel is terug bij de selectie.

Trainer Ron Jans en aanvaller Berry Powel hebben donderdag in een derde gesprek het ontstane conflict uitgepraat. Daarbij liet Jans weten de term ‘motivatieprobleem’ achteraf misschien niet een juist gekozen term was. Het zou gaan om een ‘gebrek aan vertrouwen’ dat Powel voelde.

De ziekenboeg is overigens een stuk voller dan afgelopen week. Evgeniy Levchenko (bovenbeen) wordt klaargestoomd voor de tweede competitiehelft, net als Sepp De Roover die revalideert van een liesoperatie. Diezelfde operatie zal Jeroen Veldmate binnenkort ook ondergaan. Verder heeft Petter Andersson in het duel met Twente een mediale knieband verrekt. Brian van Loo kampt opnieuw met hamstringklachten en Koen van de Laak raakte woensdag op de training geblesseerd aan een voet toen hij in de grond trapte.

Martijn Meerdink maakt geen deel uit van de eerste selectie. Hij werd maandag door trainer Ron Jans teruggezet naar de Beloften. Een gesprek tussen trainer en speler leverde donderdag geen verzoening op. Van de selectie van de Beloften sluiten Frank Olijve en Pepijn Kluin aan bij de wedstrijdselectie voor het duel in Kerkrade.

Trainer Ron Jans over de komende tegenstander: “Bij Roda JC zijn te op de goede weg. Met een nieuwe trainer voor de groep wordt het na een minder prettige periode toch weer wat opener. En het team straalt een ander gevoel uit. Het oogt frisser. Maar Roda is ook nog steeds zoekende.”

En over zijn eigen team: “Net zoals wij op dit moment zoekend zijn naar de juiste vorm en de resultaten. Terugkijkend op de eerste vijftien wedstrijden is het heel jammer dat we een voorsprong hebben weggegeven en is het duidelijk dat er een verschil bestaat tussen de resultaten in uit- en thuiswedstrijden. En ook in de resultaten tegen de bovenste zeven en de onderste zeven. In de laatste twee duels voor de winter willen we zeker nog resultaat halen. In de manier van aanpak zal weinig veranderen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’