string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Powel definitief buiten de selectie.

Vrijdag 12 december 2008 om 13:47

Berry Powel maakt voorlopig geen deel uit van de eerste selectie. De aanvaller was vorig weekend door de technische staf al buiten de selectie gelaten. Een gesprek heeft op dinsdag niet tot een vergelijk geleid. Luciano da Silva en Koen van de Laak sluiten wel weer aan bij de achttien.

De situatie rond Berry Powel werd vrijdag na de besloten training in Euroborg toegelicht door trainer Ron Jans. “Wij hadden dinsdag de intentie om de situatie uit te praten en de draad weer op te pakken. Maar we hadden niet de indruk dat Berry Powel ook met die insteek het gesprek inging. Dan houdt het op. Ik hoop niet dat dit soort gedrag het makkelijker maakt om weg te komen bij een club. Ik vind de ontstane situatie niet leuk. Deze vervelende situatie blijft nu hangen, hoewel ik dit jaar altijd prettig met hem heb samengewerkt. Ik ben op dit moment niet tevreden over de houding van Powel, maar hij zal op dit moment ook wel zo over mij denken.”

Pijntjes
Goed nieuws was er deze week ook. Zo sloten doelman Luciano en middenvelder Koen van de Laak weer aan bij de selectie. “Woensdag ontbrak nog het halve elftal met kleine pijntjes op de vorige training. Maar vandaag (vrijdag – red.) was bijna iedereen er weer bij. Drie spelers zijn nog geblesseerd: Sepp De Roover, Jeroen Veldmate en Evgeniy Levchenko.”

“Overigens is Matias Cahais teruggekeerd bij de selectie. Twee of drie weken geleden hebben we met hem een gesprek gevoerd en kwamen we er niet helemaal uit. Maar daarna is hij wel weer veel beter gaan trainen. Hij kwam met het verzoek of hij weer mocht spelen in de Beloften. In overleg met Erwin van de Looi (trainer Beloften – red.) bleek dit eigenlijk prima uit te komen. Afgelopen maandag bij Jong Ajax heeft hij het goed gedaan. En daardoor is hij er ook weer bij.”

Twente
Over de tegenstander van komende zondag, FC Twente, zegt Ron Jans het volgende: “Bij FC Twente hebben ze een duidelijke lijn voor ogen en daarin past hun trainer Steve McClaren prima. Hij heeft niet veel veranderd en heeft wat tijd nodig gehad om nieuwe spelers in te passen. Ze hebben weinig blessures gehad en daardoor een vaste kern. De resultaten zijn niet uitgebleven. Er zit nog steeds ruimte tot groei in de ploeg. En de laatste weken is het opvallend hoeveel de ploeg scoort.
FC Twente heeft uit tegen NAC Breda een echte Twente-wedstrijd gespeeld en daar met 1-0 gewonnen. Maar uit tegen AZ verloren ze juist met 3-0. Als ik mag kiezen voor de rol die FC Groningen zondag wil spelen, kies ik graag voor de rol van AZ.”

Zijn collega Steve McClaren laat in het programmaboekje onder meer optekenen: “Onze resultaten van de afgelopen week geven hopelijk vertrouwen op een goede afloop, maar het wordt ongetwijfeld een lastige opgave voor ons. FC Groningen heeft bewezen dat het in Euroborg moeilijk is te verslaan.
Dat Twente in ‘de winning mood’ zit en Groningen juist driemaal op rij verloor, zegt helemaal niets. Het kan zondag zo weer andersom zijn. FC Groningen heeft te veel kwaliteit om een langere periode geen punten te pakken.
FC Groningen speelt met name thuis zeer attractief voetbal, gebaseerd op techniek, fysieke kracht en enthousiasme. Dit gecombineerd met het fanatieke publiek maakt hen moeilijk te bestrijden. We gaan beide voor de plekken die recht geven op Europees voetbal. Ik beschouw FC Groningen als een directe concurrent.”

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen