string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Potentiële nieuwe vrijwilligers te gast in Euroborg.

Woensdag 27 september 2023 om 16:08

FC Groningen ontvangt komende vrijdag (29 september) niet alleen tegenstander FC Den Bosch, maar ook een dertigtal potentiële nieuwe vrijwilligers. Naar aanleiding van een oproep van de club met als slogan ‘Dichterbij kom je niet’, hebben tientallen mensen gereageerd op de vraag op welke wijze zij eventueel op vrijwillige basis betrokken zouden willen worden bij FC Groningen.

Uit alle respons die de club kreeg, zijn komende vrijdag dertig mensen te gast om rond te kijken in Euroborg op een wedstrijddag. Onder begeleiding van medewerkers van de club krijgen de potentiële nieuwe vrijwilligers een kijkje achter de schermen bij de werkzaamheden van stewards, servicemedewerkers, verkeersbegeleiders, de Junior Club en de facilitaire dienst.

Campagne

De organisatie van wedstrijden vraagt veel mankracht en kost steeds meer geld. Om wedstrijden betaalbaar te houden voor voetballiefhebbers is de FC daarom dringend op zoek naar onder andere stewards die willen meehelpen in de organisatie. Voor de campagne ‘Word steward bij FC Groningen. Dichterbij kom je niet.” deed de Trots van het Noorden onder meer onderzoek middels een enquête. FC Groningen ontving reactie van ongeveer 60 belangstellenden. Deze werden allemaal persoonlijk benaderd en dertig ervan zijn komende vrijdag aanwezig om van dichtbij te zien hoe de vrijwilligersorganisatie van FC Groningen werkt.

Stewards, servicemedewerkers, de medische dienst, verkeersregelaars en vele anderen, spelen een cruciale rol in het organiseren van wedstrijden of het begeleiden van supporters bij thuis- en uitduels. Voor alle functies op een wedstrijddag geldt dat er per inzet een vaste vergoeding wordt uitbetaald.

Collecte

Rond het thuisduel met FC Den Bosch houdt Jeugdfonds Sport & Cultuur een collecte. Vanaf opening Euroborg tot aanvang wedstrijd zullen collectanten zichtbaar aanwezig zijn bij de stadioningangen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betaalt het fonds de contributie/het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.

Warmtezakken

Rollyside Hoewel het deze week nog mooi nazomersweer is, worden de dagen korter en de avonden steeds kouder. Speciaal voor supporters op de Rollyside maken de sponsorrelaties Belieff en Univé warmtezakken beschikbaar en deze worden komende vrijdag voor het eerst uitgedeeld.

OG Clean Fuels finalespel

Naast de traditionele shoot-out wordt in de rust van FC Groningen – FC Den Bosch ook het finalespel gespeeld van hoofdsponsor OG Clean Fuels. Vorig seizoen konden supporters elke wedstrijd meedoen aan de tankactie van OG. Hiermee is een jaar lang gratis rijden te winnen. Vorige week hebben alle halve finalisten tegen elkaar gestreden op Sportpark Corpus den Hoorn. Dit heeft vier finalisten opgeleverd. Komende vrijdagavond wordt in de pauze van de wedstrijd bepaald wie van de vier de winnaar wordt en dus een jaar lang gratis rijden wint!

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

4 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

7 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’