Postema schiet FC Groningen naar kwartfinale beker.

Dinsdag 16 januari 2024 om 21:55

FC Groningen heeft dinsdagavond (16 januari) in de achtste finales van TOTO KNVB Bekertoernooi Excelsior uitgeschakeld: 0-2. Met twee treffers was Romano Postema de matchwinner voor de Trots van het Noorden. De ruststand op Woudestein was 0-0.

Bekijk via onderstaande videoplayer een samenvatting van het gewonnen bekerduel.

Eerste helft
Met een vol uitvak in de rug had FC Groningen voor rust veel de bal, maar was Excelsior gevaarlijk in de omschakeling. Een doelpunt van de thuisclub werd na buitenspel afgekeurd. FC Groningen deed wat terug via Romano Postema, die goed werd vrijgespeeld door Leandro Bacuna. De FC-spits zag de Excelsior-keeper komen, dacht de goalie te omspelen, maar de sluitpost was ten koste van een hoekschop net op tijd om de schuine hoek voor het doel af te schermen.

Tweede helft
Na rust kwam FC Groningen dichter in de buurt van het vijandelijke doel, maar tot grote mogelijkheden kwam de groen-witte brigade niet. Tot de 70ste minuut toen Thom van Bergen eerst heel slim zijn lichaam gebruikte in een duel en vervolgens met een prachtig steekballetje de goed weggelopen Postema vrij zette voor het Rotterdamse doel. De Stadjer rondde uiterst koelbloedig af, 0-1.

Dik vijf minuten later counterde FC Groningen heel knap naar de 0-2 en was Postema opnieuw het doeltreffende eindstation, na een splijtende assist van Luciano Valente. De voorsprong kwam niet meer in gevaar voor de manschappen van Lukkien en zo plaatste de FC zich voor de kwartfinales van het bekertoernooi.

Hervatting competitie
FC Groningen hervat komende vrijdag de Keuken Kampioen Divisie met de Noordelijke clash tegen FC Emmen. De aftrap aan de Oude Meerdijk is om 20.00 uur.