string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Postema: ‘Alles heb ik hier; vrienden, familie en de club waarvoor ik graag wil spelen’.

Woensdag 27 december 2023 om 10:00

Romano Postema kende een roerig jaar. Het eerste deel van 2023 bracht de spits door in Kerkrade op huurbasis bij Roda JC. In de zomer keerde hij terug naar zijn geliefde Groningen. Zijn verwachten strookten niet met de werkelijkheid. Postema begon in een andere kleedkamer, maar knokte zich op het veld terug in de picture bij de technische staf. De spits sloot de eerste seizoenshelft met drie goals in de laatste drie wedstrijden. Daags voor de laatste competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht keek Postema terug op zijn jaar.  

FC Groningen is de club uit het hart van Romano Postema. De spits doorliep de gehele Opleiding, debuteerde op zeer jonge leeftijd en is geliefd bij de supporters. De tegenslag aan het begin van het seizoen, maakte de Groninger gretig om het tegendeel te bewijzen.

Postema stond de eerste vier wedstrijden van het seizoen in de basis, maar kreeg in Oss de volgende tegenslag te verwerken. Een nare val op zijn schouder leverde hem een blessure op waardoor hij er een maand uit lag. Weer knokte de Groninger zich terug op het veld en deze keer ook weer direct in het elftal.

“Elke keer als ik het veld op kom, is het een kippenvelmoment. Het zit in mijn bloed, ik vind dit echt een prachtige club. Als je de Opleidingsjaren meerekent, zit ik nu al zo lang bij de FC. Het is nog steeds een droom die uitkomt dat ik hier mag spelen.”

Bekijk het gehele interview met Postema via onderstaande videoplayer of op het YouTube-kanaal van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

3 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april

02:01
1 week geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg