string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Pleiten al langer voor start competitie na zomervakanties’.

Dinsdag 13 juni 2017 om 15:04

In de 634ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen gaat algemeen directeur Hans Nijland onder meer in op de laatste stand van zaken met betrekking tot de geplande oefenwedstrijd tegen Everton, het competitieschema van de Eredivisie seizoen 2017/2018, de grasmat in het Noordlease Stadion en ander groot onderhoud in het stadion.

“De afgelopen dagen zijn wij doorlopend in gesprek geweest met de burgemeester en politie van Groningen over onze geplande oefenwedstrijd tegen Everton op zaterdag 22 juli. Op basis van het advies van de politie twijfelde burgemeester Peter den Oudsten over toestemming voor het oefenduel met de Premier Leagueclub van de gebroeders Koeman. Wij hebben daarop sinds afgelopen vrijdag tal van gesprekken gevoerd, waarbij wij onder meer hebben voorgesteld een fanzone voor de Everton-supporters in te richten bij – en met volledige medewerking van – sponsorrelatie TKP. Deze fanzone wilden wij in gezamenlijkheid met Everton en de directie van TKP optuigen.”
 
Niet door
“Vanmiddag (dinsdag – red.) hebben wij echter van de burgemeester te horen gekregen dat de wedstrijd niet door kan gaan. Dat is verschrikkelijk balen, want wij verheugden ons op een weerzien met de gebroeders Koeman in Groningen. Wij hebben begrip voor de verantwoordelijkheden van de burgemeester, maar hebben flinke moeite met de weinig flexibele houding van de politie. Die heeft zich in onze ogen star opgesteld en geen enkele bereidwilligheid getoond om de oefenwedstrijd tegen Everton door te laten gaan.”
 
“Dat is heel zuur en voelt ongelooflijk wrang. Kennelijk is het dus niet mogelijk in de zomerperiode aantrekkelijke voetbalwedstrijden te organiseren, terwijl wij van mening zijn dat de politie er vooral is om evenementen te begeleiden en niet om ze af te blazen.”
 
Concept competitieschema
“Het concept competitieschema is bekend. Daarin staat dat wij het seizoen 2017/2018 beginnen met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Natuurlijk is dat op de eerste speeldag normaal gesproken een prachtig affiche, maar wij realiseren ons dondersgoed dat deze wedstrijd precies in de vakantieperiode in Noord-Nederland valt en dus mogelijk niet alle seizoenkaarthouders in de gelegenheid zijn deze Derby van het Noorden te bezoeken.”
 
“Dit is dan ook exact de reden dat wij al veel langer pleiten om de competitie pas te laten beginnen na 1 september. Dat heeft twee belangrijke voordelen: ten eerste zijn dan de vakantieperiodes voorbij en daarnaast is het transferwindow gesloten en is het dus duidelijk hoe de selecties van de Eredivisieclubs er minimaal tot aan de winterstop eruit zien.”
 
Zondagmiddag
“Helaas hebben wij op de samenstelling van het speelschema geen invloed. Op voorhand hebben wij alleen aan kunnen geven dat wij onze thuiswedstrijden bij voorkeur op de zondagmiddag spelen.”
 
“In die missie zijn we geslaagd. Van de zeventien thuiswedstrijden spelen we er elf op onze voorkeursdag en de meesten daarvan trappen we – zoals het nu lijkt – af op het gewenste tijdstip van 14.30 uur. Vanmiddag (dinsdag – red.) was een delegatie van FC Groningen in Zeist om het voorlopige competitieschema seizoen 2017/2018 met de KNVB en vertegenwoordigers van de andere Eredivisieclubs te bespreken. Volgende week verwachten we het definitieve speelschema met alle aanvangstijden. Houd hiervoor onze communicatiekanalen in de gaten.”
 
Groot onderhoud
“Onlangs hebben wij vanaf deze plaats gemeld dat er regulier groot onderhoud werd verricht aan het veld in het Noordlease Stadion. Bezoekers aan het stadion zagen toen een voornamelijk kale zandvlakte met sprietjes groen. Inmiddels oogt het veld – zeker van bovenaf – weer groen en hebben de groundsmen de eerste maaibeurten er ook al weer opzitten. Ook de trainingsvelden op Sportpark Corpus den Hoorn, die eveneens de reguliere grote onderhoudsbeurt hebben gehad, liggen er al weer zeer behoorlijk bij. Bij de start van de trainingen in juli en de competitie in augustus zijn al onze velden weer van topkwaliteit.”
 
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat in deze periode een groep van zo’n tien vrijwilligers dagelijks bezig is met grote schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden in het Noordlease Stadion. Een enorme klus, waarvoor wij hen zeer erkentelijk zijn.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’