string(9) "claudebot"

Peter Jeltema: ‘FC Groningen blijft altijd mijn club’.

Woensdag 24 mei 2017 om 10:41

Na bijna twintig jaar groen-wit gaat Peter Jeltema stoppen bij FC Groningen. De manager technische zaken gaat na 1 september op zoek naar een nieuwe omgeving. Hij gaat de komende maanden nog vol aan de bak met het formeren van de eerste selectie richting het nieuwe seizoen.

Het aanstaande vertrek van Peter Jeltema komt als een onaangename verrassing in het Noordlease Stadion. Het voormalig hoofd opleiding en huidig technisch manager van de Trots van het Noorden licht zijn besluit als volgt toe: “Ongeveer drie jaar geleden werd ik aangesteld als technisch manager.”

“In mijn presentatie gaf ik destijds aan: ‘Laat mij eerst maar eens een jaar werken om er iets van te kunnen vinden.’ Drie jaar later ben ik zeker nog niet gepokt en gemazeld, maar durf ik wel te zeggen dat ik alle facetten in mijn job beheers en ook dat er nog genoeg te leren is. Het voelt goed dat ik in die drie jaar als technisch manager de bekerwinst heb mogen meevieren en dat we tot twee keer toe in staat zijn gebleken de play-offs te behalen.”
 
In de genen
Jeltema weet nog niet wat hij na 1 september gaat doen. “Ik werk inmiddels 19 jaar in de organisatie van FC Groningen. De club zit daarmee tot diep in de genen. Maar na al die jaren, raak ik erg benieuwd naar hoe de wereld er buiten FC Groningen uit ziet. Nieuwe ideeën, nieuwe mensen, een nieuwe organisatie. Dat heeft mij na diverse gesprekken met de directie doen besluiten mijn ontslag in te dienen per 1 september aanstaande en op zoek te gaan naar een nieuwe klus. Ik merk dat ik daar aan toe ben. FC Groningen zal altijd mijn club blijven. Ik ben de club enorm dankbaar dat ik de gelegenheid heb gekregen mij te ontwikkelen tot wie ik ben geworden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’