Persoonlijke items in stadion bij In Memoriam

20 december 2020

FC Groningen sluit een bewogen jaar 2020 aanstaande woensdag – 23 december – af met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, aftrap 20.00 uur. Het laatste thuisduel van het jaar staat traditioneel in het teken van In Memoriam, waarbij de club stilstaat bij de supporters die in het afgelopen kalenderjaar zijn overleden. Hoewel er geen publiek aanwezig kan zijn bij de wedstrijd, heeft FC Groningen toch een mogelijkheid bedacht voor fans om hun mede-supporters in het stadion te eren en bij dit slotduel van 2020 persoonlijke items te laten neerleggen op de tribunes van Hitachi Capital Mobility Stadion.

Voor veel supporters is de Trots van het Noorden veel meer dan een voetbalclub. Tijdens de In Memoriam-wedstrijd tegen Heracles Almelo worden alle FC-supporters die het afgelopen jaar zijn overleden herdacht. Beeltenissen van de overleden supporters worden vertoond op de videoschermen in het stadion, de namen verschijnen op de LED-boarding rondom het veld, FC Groningen speelt met rouwbanden en er is een minuut applaus voorafgaand aan de wedstrijd.
 
Extra aandenken
Nu supporters fysiek niet in het stadion aanwezig kunnen zijn, wil de club extra stilstaan bij de In Memoriam-traditie. FC-supporters kunnen daarom voor deze herdenkingswedstrijd een persoonlijk aandenken in het stadion laten leggen. Denk daarbij aan bloemen, shawls, spandoeken, vlaggen, shirts of andere persoonlijke items. FC Groningen zal zorgen dat deze attributen een mooie plek krijgen op de tribune zodat onze overleden supporters op een waardige manier worden herdacht.
 
Belangstellenden die hierin interesse hebben, kunnen hiervoor persoonlijk contact opnemen met supporterscoördinator Matthias Mulder, om te kijken naar de mogelijkheden om dit realiseren. De supporterscoördinator is te bereiken via 06 – 21 10 07 08 of per e-mail:

Laatste nieuws