Performance analist Wouters naar KV Mechelen

22 juni 2022

Performance analist Maxim Wouters vertrekt bij FC Groningen. De Belg vervolgt zijn carrière in eigen land bij KV Mechelen. In Mechelen wordt Wouters herenigd met hoofdtrainer Danny Buijs met wie hij drie seizoenen werkte in Groningen. Wouters had nog een contract in Euroborg en de FC is met zowel Mechelen als Wouters tot een overeenstemming gekomen omtrent de overstap. 

Wouters werd aan het begin van het seizoen 2019/2020 toegevoegd aan de technische staf van FC Groningen. De toen 25-jarige Belg kwam over van Germinal Beerschot en tekende een fulltime contract in Groningen. Als performance analist verzorgde Wouters onder meer uitgebreide video-analyses aan de eerste selectie.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus vindt het jammer dat Wouters bij FC Groningen vertrekt en wenst hem veel succes in het verdere vervolg van zijn carrière. “We waren heel tevreden over Maxim en hadden hem graag langer gehouden in Groningen. Hij is een talentvolle analist die bij FC Groningen de kans heeft gekregen om zich volledig te focussen op voetbal. Maxim heeft de afgelopen drie seizoenen een goede bijdrage geleverd aan de prestaties van de eerste selectie en de ontwikkeling van onze spelers. Daardoor zijn niet alleen onze spelers gegroeid, maar heeft hij zelf ook stappen kunnen zetten. Hij had de nadrukkelijke wens om weer terug te keren naar België. Daarover hebben we gesprekken gevoerd en uiteindelijk naar geluisterd. De club is met zowel Mechelen als Maxim tot een akkoord gekomen over de afwikkeling van het nog doorlopende contract. We willen Maxim hartelijk danken voor zijn bijdrage bij FC Groningen en wensen hem veel succes in het verdere vervolg van zijn loopbaan.”

FC Groningen beraadt zich momenteel over de invulling van het takenpakket van Wouters binnen de technische staf. 

20210827LAATSTETRAININGPSVGRO073

Laatste nieuws