string(9) "claudebot"

Pepi: ‘Ik ben hongerig naar doelpunten’.

Woensdag 31 augustus 2022 om 22:11

Ricardo Pepi speelt de rest van dit seizoen voor FC Groningen. De 19-jarige spits wordt voor een jaar gehuurd van het Duitse FC Augsburg. De tienvoudig international van de Verenigde Staten wil schitteren in Euroborg. 

RicardoPepi004

Ricardo Pepi maakte zijn professionele debuut in de Major League Soccer als 16-jarige bij FC Dallas en groeide snel uit tot basisspeler bij de club op het hoogste Amerikaanse niveau. “Ik was denk ik een jaar of 4 toen ik voor het eerst een bal oppakte en begon met voetballen,” vertelt de nieuwe FC’er. “Het is altijd een droom geweest om in Europa te spelen.”
 
Die Europese kans kwam aan het begin van dit kalenderjaar bij het Duitse Augsburg. Pepi kende in 2021 een persoonlijk fantastisch seizoen waarin hij vaste basisspeler was bij FC Dallas en tot 13 goals kwam. De spits werd uitgeroepen tot MLS Talent van het Jaar en werd verkozen in het All Star team van de competitie. Augsburg pikte de aanvaller op en nu krijgt hij de kans om op huurbasis in Groningen zijn kwaliteiten te tonen.
 
“Ik ben een bewegelijke spits die zowel aan de bal als zonder bal. Ik ben hongerig naar doelpunten en wil het team helpen. Groningen is een mooie club in Nederland waar jonge spelers de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen. Er zijn veel grote spelers die hier in hun jonge jaren hebben gespeeld.”
 
Bekijk hieronder het kennismakingsinterview met Ricardo Pepi.   

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus