Peersman kopt FC Groningen naar winst in Eindhoven.

Maandag 11 maart 2024 om 21:53

FC Groningen heeft maandagavond (11 maart) de competitiewedstrijd tegen Jong PSV in Eindhoven met 2-3 gewonnen. De ruststand op De Herdgang was 0-1. Voor de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien scoorden Johan Hove, Marvin Peersman en een eigen doelpunt van Jong PSV. De Trots van het Noorden heeft nu na 29 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie 54 punten.

Met de kort op elkaar volgende competitiewedstrijden prijst hoofdtrainer Dick Lukkien zich gelukkig met een sterke bank. Om iedereen tot en met het einde van het seizoen zo fris mogelijk te houden, dient de technische staf hier en daar aan ‘wedstrijdmanagement’ te doen. Daarom deed Lukkien in Eindhoven voor de bezetting van het middenveld wederom een beroep op Joey Pelupessy in zijn basisopstelling. Laros Duarte was niet fit genoeg een rol te spelen op De Herdgang en bleef in Groningen achter.

Eerste helft
Met het maximaal toegestane aantal van 150 FC-supporters in het gastenvak achter één van de beide doelen op De Herdgang ging FC Groningen moeizaam van start in het natte Eindhoven. De ploeg van Lukkien was binnen 20 minuten echter bijzonder efficiënt, door de eerste echte kans van de wedstrijd directe te benutten. Johan Hove pakte op 20 meter van het PSV-doel de bal af, speelde op Luciano Valente en de Noor kreeg de bal precies op het goede en juiste moment teruggespeeld om direct te kunnen binnenschuiven in de verre hoek, 0-1.

Verder gebeurde er in de eerste helft nagenoeg niets bijzonders voor beide doelen en ging FC Groningen met een minimale voorsprong rusten.

Tweede helft
Zo tam het voor rust was, zo explosief begon de tweede helft. Jong PSV schoot vanaf de aftrap de bal vanaf 18 meter achter Hidde Jurjus. FC Groningen kon dus weer opnieuw beginnen. Binnen vijf minuten leek De Trots van het Noorden weer op gelijke hoogte te komen. Een dribbel en schot van Jorg Schreuders eindigde binnenkant paal, maar niet in het doel.

Na 65 minuten spelen kwam de Groningse voorsprong er alsnog. Dit keer onderschepte Valente de bal, kreeg de middenvelder hem terug van Hove en bij het breed leggen van Valente op Thom van Bergen werkte PSV-speler Jiménez de bal in eigen doel, 1-2.

In de slotfase kwam FC Groningen niet meer van het eigen doel af en kreeg het de gelijkmaker te verwerken, 2-2. Direct daarna leek de overwinning er toch nog te komen, maar Schreuders en Hove kregen de bal er uiteindelijk net niet. In de absolute slotfase van de extra tijd kopte Marvin Peersman FC Groningen alsnog naar de winst, 2-3.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet in Eindhoven: https://www.fcgroningen.nl/koning

Thuiswedstrijd
FC Groningen speelt komende vrijdag (15 maart) in speelronde 31 van de Keuken Kampioen Divisie een thuiswedstrijd. Vanaf 20.00 uur is De Graafschap de tegenstander in Euroborg. Voor dit thuisduel zijn kaarten eenvoudig te bestellen via https://tickets.fcgroningen.nl/