string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Pedersen per direct naar FC.

Maandag 05 januari 2009 om 19:35

FC Groningen heeft de Deen Nicklas Pedersen gecontracteerd. De 21-jarige aanvaller is afkomstig van FC Nordsjaelland. FC Groningen betaalt 2,2 miljoen euro voor de overname van Pedersen, die een contract tekende voor viereneenhalf seizoen. Hij wordt vanavond nog medisch gekeurd.

De spits is met zes treffers in veertien gespeelde wedstrijden clubtopscorer bij FC Nordsjaelland, dat op de helft van de competitie achtste staat in de hoogste Deense divisie. Vorig seizoen scoorde hij driemaal in twaalf optredens. Opmerkelijk is dat hij acht van de negen treffers in uitduels scoorde.

Van 2005 tot 2007 speelde hij 44 wedstrijden in de tweede Deense divisie voor Herfølge BK, waarin hij 22 keer tot scoren kwam. Pedersen is international voor Jong Denemarken en maakte drie doelpunten in elf interlands.

De aanvaller is de achtste Deense speler die voor GVAV/FC Groningen zal uitkomen. Eerder waren Paul Aabling, Keld Pedersen, Ole Fritsen, Bjarne Jensen, Karsten Jensen, Peter Sörensen en Jakob Gregersen actief in Groningen.

Indien Pedersen vanavond de medische keuring doorstaat, sluit hij per direct aan bij de eerste selectie, die dinsdagsochtend naar het Spaanse Marbella vertrekt voor het trainingskamp in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga