string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Pedersen: ‘Iedereen is heel behulpzaam’.

Woensdag 07 januari 2009 om 14:49

Nicklas Pedersen is nu bijna twee dagen Groninger. In deze beginperiode komt er vanzelfsprekend van alles af op de kersverse Deense spits, maar hij is bijzonder blij met de ontvangst bij FC Groningen. “De eerste indrukken zijn heel goed.”

Zoals een Noord-Europees betaamt, is Pedersen heel rustig en bescheiden. Hoewel de nieuwe aanvaller van de Trots van het Noorden heel vriendelijk is, netjes in de omgang en iedereen keurig te woord staat, is het duidelijk dat Pedersen liever zijn voeten laat spreken. Gevraagd naar zijn eerste indrukken, glimlacht hij. “Er komt inderdaad heel wat op me af. Maar alle jongens zijn aardig voor me en iedereen is heel behulpzaam.”
Huiswerk
De 21-jarige spits heeft huiswerk te doen. Hij moet de 23 namen van zijn collega-spelers gaan leren kennen. Pedersen zucht: “Het valt me inderdaad niet mee. Op Oluwafemi en de Scandinaviërs na, kende ik nauwelijks een naam. Toen ik in Denemarken overstapte van Herfolge BK naar FC Nordsjaelland, waren dat nieuwe collega’s die ik al kende uit de Deense competities.”
De taal acht Pedersen, naar goed Noord-Europees gebruik, geen groot probleem. Na anderhalve trainingsdag kent hij zelfs al enkele voetbaltermen. “Links, rechts, midden, draaien”, somt hij feilloos op. “En als je de bal direct terugspeelt? Oh ja, kaatsen. Als de trainer praat, begrijp ik al regelmatig waarover hij het heeft. De Nederlandse taal heeft heel wat woorden die ik vanuit het Deens versta.”
De ‘G’
In het trainingskamp in Estepona deelt Pedersen een kamer met derde keeper Gijs Koopmans. Daar krijgt de nieuwbakken spits al direct te maken met wat voor iedere buitenlander als lastig wordt ervaren: de ‘G’. “Ik krijg die letter niet uitgesproken. Die kennen wij in Denemarken niet. Met Gijs kan ik die nu goed oefenen, door zijn voornaam steeds te herhalen.”
Pedersen is opgetogen over zijn transfer naar Euroborg. “Ik had andere opties in andere competities, maar ik heb met geen enkele andere club gesproken. Nadat ik bij de wedstrijd FC Groningen – sc Heerenveen was, wist ik het voor mezelf zeker: ik wilde alleen nog maar naar Groningen. De ontvangst bij de club, de uitstraling van Euroborg, de sfeer in het stadion, het was allemaal top en daarop heb ik mijn keuze bepaald.”
De juiste competitie
Pedersen vond het vooral ook van belang voor de juiste club in de juiste competitie te kiezen. “In Denemarken is de Eredivisie te volgen op tv en heeft het Nederlandse voetbal een goede naam. Ik ben een voetballende spits, speel graag over de grond en ik denk daarom dat de Nederlandse competitie heel goed bij me past. Ik heb er heel veel zin in.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren