string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Pedersen gaat spelen met nummer 14.

Dinsdag 06 januari 2009 om 16:44

Nicklas Pedersen zal de rest van het seizoen rugnummer 14 dragen. De Deense aanwinst van FC Groningen gaf de voorkeur aan dit beschikbare nummer omdat hij het eerder succesvol droeg in zijn periode bij Herfølge BK.

Pedersen kwam maandagavond met goed gevolg door de medische keuring. Derhalve sloot hij in de nacht van maandag op dinsdag aan bij het Groningse gezelschap dat zich opmaakte voor een trainingskamp in Spanje. “Ik ben wel wat vermoeid ja”, laat hij ’s ochtends vroeg bescheiden weten op de luchthaven van Rotterdam.

Keuring
“De keuring ging goed, al heb ik nog last van mijn knie. De laatste weken bij FC Nordsjaelland heb ik eigenlijk alleen wedstrijden gespeeld en nauwelijks getraind. Ik heb nu wel wat rust gehad, maar het is nog niet honderd procent.” Pedersen heeft last van een zogenaamde ‘runners-knee’, dat is een irritatie aan de buitenkant van de knie. “We moeten er verstandig mee omgaan, het komt goed”, laat hij geruststellend weten.

Op zijn trainingspak staat het nummer 14. Of dat ook zijn nieuwe rugnummer wordt in Groningen tijdens de tweede seizoenshelft? “Ik denk het wel. Heb dit pak vanmorgen gekregen, dus. De nummers 11 en 14 zijn nog vrij? Is ook een mooi nummer, 11. Maar bij Herfølge BK droeg ik nummer 14 en daar heb ik het goed gedaan. Laten we het daarom inderdaad maar bij 14 houden.”

22 keer
Pedersen speelde van 2005 tot 2007 44 wedstrijden voor Herfølge BK in de tweede Deense divisie. Daarin kwam hij 22 keer tot scoren. Aan het begin van dit seizoen behoorde het rugnummer 14 toe aan Stefan Nijland, maar die vertrok nog voor de start van de competitie naar PSV. In de winterstop verliet Berry Powel FC Groningen en hij droeg tot die tijd het shirt met rugnummer 11.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren