string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Padt: ‘We zijn er nog niet, volgende week afmaken’.

Zondag 01 mei 2016 om 17:41

FC Groningen won zondagmiddag de Derby van het Noorden in Heerenveen met 2-1. Doelman Sergio Padt hield zijn ploeg met diverse reddingen op de been, Oussama Idrissi maakte op fraaie wijze de aansluitingstreffer en Jesper Drost was met een assist belangrijk bij de winnende goal van de Groningers.

Keeper Sergio Padt was zeer gelukkig met de 2-1 overwinning op de Friese rivaal. “Het zijn altijd mooie wedstrijden en we hebben hier niet een heel goed verleden, dus is het mooi dat we deze keer wel winnen,” meent Padt. “Het allerbelangrijkste is dat we het door dit resultaat volgende week in eigen hand hebben om de play-offs te bereiken. We staan nu achtste, maar zijn er natuurlijk nog niet, volgende week moeten we het afmaken.”
FC Groningen kwam halverwege de eerste helft op achterstand en Padt moet voor rust een paar keer handelend optreden. “We begonnen angstig en je merkte dat zij vrijuit konden voetballen. Gelukkig hebben we ons goed staande kunnen houden. In de tweede helft heb ik het vrij rustig gehad totdat zij op het laatst alles of niets gingen spelen. Daar kwamen we ook goed doorheen.”
Idrissi
Een goede aanval en individuele actie van aanvaller Oussama Idrissi zette de Trots van het Noorden nog voor rust weer naast de Friezen. “Ik kreeg de bal van Bacuna, zocht mijn man op, maakte de actie en schoot in de verre hoek binnen,” beschrijft Idrissi zijn doelpunt. “Daardoor kwamen we snel weer op gelijke hoogte en gingen we lekkerder de rust in. In de tweede helft miste ik nog een grote kans, dan was het einde verhaal geweest en nu was het nog even billenknijpen.”
Idrissi genoot van de steun die zijn ploeg kreeg van de 1.200 meegereisde supporters. “Daar krijg je vertrouwen van. Ik heb lang uitgekeken naar deze derby en het is heerlijk dat we hebben gewonnen. Daardoor hebben we het nu in eigen hand en moeten we volgende week de klus zien te klaren in onze eigen Euroborg.”
Assist
Jesper Drost bracht vlak na rust Albert Rusnak in stelling en zag de Slowaak de beslissende 2-1 binnenschieten. “Hij schoot hem fantastisch binnen,” zegt Drost. “We hebben hard gestreden, al was het in eerste helft heel slordig van onze kant. Het was niet ons beste voetbal, maar we hebben wel geknokt. We hebben na afloop op het veld een klein feestje gevierd met onze supporters.”
Drost was blij met de teamprestatie en lijkt zijn rol in het team te hebben gevonden. “Ik krijg veel vertrouwen van de staf en zit lekker in mijn vel. Dat vertaald zich nu ook uit op het veld. We hebben plaatsing voor de play-offs weer in eigen hand en moeten het nu ook doorzetten. Ik voel me goed dus kijk heel erg uit naar de extra wedstrijden die hopelijk gaan komen.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen