string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Padt: ‘Hebben de steun van het publiek nodig’.

Woensdag 23 juli 2014 om 13:21

Doelman Sergio Padt werd deze zomer gepresenteerd als opvolger van de vertrokken Marco Bizot. De doelman maakte afgelopen week in Aberdeen zijn debuut voor de Trots van het Noorden en zal donderdag voor het eerst zijn opwachting maken in Euroborg. Padt kijkt uit naar de returnwedstrijd tegen de Schotten.

“We hebben de wedstrijd goed geanalyseerd, scherp getraind en zullen er donderdag staan,” zegt Padt. “Het is een zware klus, maar zeker niet onmogelijk en dit zijn de wedstrijden waarvoor je als klein jongentje graag profvoetballer wilde worden. Ik heb er zeker veel zin in.”
Hoge ballen
De kans bestaat dat de wedstrijd uiteindelijk op strafschoppen uitdraait, maar Padt wil nog niet zover vooruit kijken. “We hopen het eerder te kunnen beslissen. Mocht het wel op strafschoppen aankomen, is dat vaak een momentopname, maar ik heb er in het verleden wel eens een paar gestopt.”
De keeper kwam vorige week niet echt in de problemen en hoopt in Groningen wederom een goede wedstrijd te keepen. “We hebben daar niet veel weggegeven en ze kwamen vooral met hoge ballen de zestien in. Dat hadden we van te voren geanalyseerd. Als keeper moet je dan het doel uit komen en hoog de bal uit de lucht plukken. Wel is het van belang dat we niet te veel vrije trappen weggeven.”
Publiek
Padt kijkt uit naar zijn thuisdebuut in Euroborg. “We moeten zorgen dat we zo snel mogelijk het publiek erachter zien te krijgen. Dat kan de ploeg wat extra’s geven, zoals je daar in Schotland ook bij hun zag. Bij wijze van spreken moeten we met twaalf tegen elf gaan spelen. De steun van het publiek zullen we zeker nodig hebben.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’