string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Overtuigende zege FC Groningen in Eindhoven.

Zondag 18 februari 2024 om 18:37

FC Groningen heeft zondag (18 februari) een uitwedstrijd gespeeld tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion werd het 0-3. De ruststand was 0-1. Voor de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien scoorden Luciano Valente en Laros Duarte (2x). FC Groningen heeft nu na 25 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie 44 punten.

Dick Lukkien had voor het eerst in weken een luxeprobleem. Voor de twee basisposities in het rechter verdedigingsblok had de hoofdtrainer drie hoofdrolspelers ter beschikking: Leandro Bacuna, Marco Rente en Thijmen Blokzijl. De keuze viel op het meest ervaren duo. Op het middenveld bleek Johan Hove niet op tijd wedstrijdfit en keerde Joey Pelupessy na zijn neusbreuk met masker terug als “secondant” van Laros Duarte in het middenrif van het elftal.

Eerste helft
Met opnieuw een vol gastenvak met 450 FC-supporters in de rug trok FC Groningen in Eindhoven ten strijde. Na twintig minuten leverde dat een voorsprong op. Nadat Romano Postema en Wouter Prins (twee keer) al prima schotkansen hadden gehad, combineerde de FC via Luciano Valente naar de voorsprong. De aanvallende middenvelder rondde heel bekeken een mooie aanval af, 0-1.

Tweede helft
Na de pauze nam FC Groningen verder afstand van de thuisploeg. Laros Duarte nam de Trots van het Noorden op sleeptouw. Na een dik uur spelen ging de international van Kaapverdië diep en Leandro Bacuna gaf net als een week eerder een geweldige dieptebal met gevoel, die door Duarte bekwaam tot doelpunt werd gepromoveerd, 0-2. Nog geen tien minuten later deed Duarte het geheel op eigen kracht. De middenvelder schoot van dik twintig meter knap binnen, 0-3.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet in Eindhoven: https://www.fcgroningen.nl/koning

Thuiswedstrijd
FC Groningen speelt komende vrijdag (23 februari) in speelronde 27 van de Keuken Kampioen Divisie een thuiswedstrijd. Vanaf 20.00 uur is een andere Brabantse club de tegenstander in Euroborg: Helmond Sport. Voor dit thuisduel zijn kaarten eenvoudig te bestellen via https://tickets.fcgroningen.nl/

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Frank van Mosselveld nieuwe algemeen directeur FC Groningen

2 weken geleden

FC Groningen wint in Venlo

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’