string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Oud-speler Gritter (59) overleden.

Vrijdag 17 oktober 2008 om 00:16

Ab Gritter is donderdagochtend op 59-jarige leeftijd plotseling overleden. De aanvaller speelde tussen 1972 en 1975 bij FC Groningen. Hij was woonachtig in Havelte en laatstelijk actief als trainer bij Wacker-Van Dijk in De Wijk en werkzaam als gymleraar in Emmen.

Gritter werd op 22 juli 1949 geboren in Beilen en speelde als amateur onder meer voor ACV in Assen. Hij maakte in 1972 de overstap naar FC Groningen en debuteerde in een thuiswedstrijd tegen PSV. Daarin scoorde hij meteen zijn eerste treffer. Hij werd in zijn debuutseizoen clubtopscorer met twaalf treffers en speelde in totaal 116 officiële duels voor FC Groningen, waarin hij 43 tot scoren kwam. In zijn derde seizoen bij de FC werd hij opnieuw clubtopscorer, met 20 treffer in de Eerste Divisie. Hij staat op de eeuwige topscorers-ranglijst dertiende met deze 43 treffers.

In 1975 maakte hij de overstap naar FC Twente, waar hij zeven seizoenen speelde. Bij Twente won hij de beker in 1978 en speelde hij in de Europa Cup II. Tussen 1980 en 1982 was hij aanvoerder bij de Tukkers. Daarna speelde hij in Denemarken voor Kolding IF en Heracles, waar hij zijn actieve loopbaan afsloot in 1986.

Daarna was hij trainer van Hjørring en Åbenrå in Denemarken, SC Heerenveen, jeugdtrainer bij het Schotse Dundee United en coach van Heracles Almelo. Daarna was hij trainer bij diverse clubs in Drenthe: MSC-Antaris, Havelte, Ruinen en Steenwijkerwold. Laatstelijk was hij trainer van de amateurclub Wacker-Van Dijk in De Wijk. Hij was woonachtig in Havelte en werd donderdagochtend 16 oktober getroffen door een hartaanval. Ab Gritter werd 59 jaar.

Klik hier voor de statistieken van Ab Gritter bij FC Groningen

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven