string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Oud FC Groningen toont klasse in Beerta.

Zondag 31 mei 2009 om 16:08

Onder de bezielende leiding van de inmiddels 72-jarige elftalleider en FC Groningen-icoon Piet Fransen heeft Oud FC Groningen zaterdagmiddag tijdens het SSR-toernooi in Beerta bewezen nog steeds tot knappe staaltjes voetbal in staat te zijn. Na een aarzelend begin tegen het organiserende s.v. THOS gingen tegen vierde klasse BNC alle remmen los.

De Stichting Samenleving Reiderland had er in de aankondiging van het SSR-toernooi, dat vanmiddag in de thuishaven van de s.v. THOS uit Beerta werd gehouden, geen doekjes om gewonden: de toeschouwers kunnen vanmiddag hun hart vasthouden als de oud-voetbalgoden van FC Groningen het Abel van der Laan-sportpark komen betreden.

Hiermee was geen woord teveel gezegd. Tijdens twee potten voetbal die op het scherpst van de snede werden afgewerkt toonde Oud FC Groningen aan dat wie eenmaal het groen-wit van de FC heeft gedragen zijn voetbalkunsten nimmer meer verleert.

In de eerste wedstrijd was vijfde klasser s.v. THOS de opponent. Het moet worden betwijfeld of de clubnaam (Tot Heil Onzer Spieren) onder de tropische omstandigheden van vanmiddag eer aan gedaan kon worden, integendeel – de hitte zorgde niet voor heil voor de spieren maar voor musculeuze problemen. Zo moest aan de kant van Oud FC Bert Boers, de mystery guest  van de FC en een begenadigd zaalvoetballer (van wie echter ook gememoreerd moet worden dat met name het rood-witte tenue uit de hoofdstad van Nederland zijn hart sneller doet kloppen) met een liesblessure noodgedwongen het veld verlaten. Hij werd vervangen door Erik Muntendam, de huidige trainer van FC Groningen C2.

De wedstrijd werd op sneue wijze met 1-3 verloren waarbij het hoogtepunt van de wedstrijd het magistrale doelpunt van Hugo Alves Velame was. Na een afgemeten pass van Ronald Steenge op de onvermoeibare Martin Drent (die tijdens het toernooi van vanmiddag in zowel beide wedstrijden van Oud FC Groningen als die van Oud Veendam BV Veendam participeerde) gaf laatstgenoemde buitenkant rechts voor op Hugo die op een voor zijn doen ongebruikelijke wijze scoorde, nl. koppend.

De FC putte moed uit dit technische hoogstandje maar de ingekorte wedstrijdduur (25 minuten) was in het nadeel van Oud FC dat steeds beter in zijn ritme kwam maar door de klok tot halt werd geroepen. THOS, traditiegetrouw in een 2-3-5 opstellingopererend, trok aan het langste eind.

De tweede wedstrijd tegen BNC was een genot voor het toegestroomde publiek. De organisatie zal zijn handen overigens vol hebben gehad aan het in kannen en kruiken brengen van het avondprogramma waar niemand minder dan Dennie Christian en Melrose optraden, hoe anders valt het te verklaren dat alle deelnemende teams het zonder grensrechters moesten stellen? De einduitslag was uiteindelijk 1-0 in het voordeel van Oud FC, maar het was een mirakel dat de score niet veel hoger uitviel. Al vóór de 1-0 (Rinie Jurna gleed de bal met een formidabele sliding feilloos in na een fraaie assist van Jan Slor, het doelpunt dreef Jurna’s zaakwaarnemer Poppema tot extase) had de FC meerdere malen kunnen scoren en ook na de 1-0 regende het kansen. De tegenstander wisselde aan één stuk door terwijl de FC de basis intact liet maar het mocht voor BNC niet baten. Weer Jurna testte het houtwerk, Martin Drent stiftte de bal net niet in het doel en Ronald Steenge stond herhaaldelijk vrij voor de keeper maar kreeg de bal er niet in. Eénmaal was Wally Waalderbos dermate snel mee naar voren opgestoomd dat hij pas aan de rand van het sportpark tot stilstand kwam waarna verdediger Anne Mulder hem quasi-verwijtend Walter inzakken!! toeriep. In de slotminuut kopte Hugo op de lat en na ruim 5 minuten blessuretijd in de verzengende Oldambtster hitte vond de scheidsrechter het welletjes. Een dikverdiende zege was FC Groningens deel.

Oud FC Groningen valt a.s. zaterdag wederom te bewonderen en wel om 18 uur bij De Fivel in Zeerijp.

Opstelling Oud FC Groningen tegen s.v.THOS:
Vennema – Slor, Waalderbos, Huisman, Mulder – Koorman, Hugo, Boers (Muntendam), Steenge – Drent, Jurna
Opstelling Oud FC Groningen tegen BNC:
Vennema – Waalderbos, Huisman, Veenhof, Mulder, – Koorman, Hugo, Boers, Steenge – Drent, Jurna

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam