string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Oud-bestuurslid Teenstra (78) overleden.

Donderdag 31 mei 2012 om 17:39

Afgelopen woensdag is Tjip Teenstra op 78-jarige leeftijd overleden. De Niekerker was zo’n dertig jaar in diverse functies actief voor FC Groningen en tevens een actieve vrijwilliger in de noordelijke scheidsrechterswereld.

Teenstra, op 8 juli 1933 geboren in Sebaldeburen, was van februari 1974 tot en met juli 1984 bestuurslid van FC Groningen, vijf jaar supporterscoördinator en begeleidde zo’n twintig jaar scheidsrechters in het Stadion Oosterpark. In 1984 werd Teenstra door de voetbalbond onderscheiden met de gouden speld van de KNVB.
De Niekerker was tevens een bekende in de noordelijke scheidsrechterswereld. Hij floot zo’n 15 jaar in de top van het amateurvoetbal en leidde duizenden jonge scheidsrechters op. Daarnaast vertegenwoordigde hij het toenmalige District Groningen in tal van landelijke commissies en besturen. In 1983 werd hij benoemd tot erelid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken.
In 1993 nam hij na 40 jaar dienstverband afscheid bij Verzinkerij Noord-Nederland en kreeg mede voor zijn vele verdiensten in de voetballerij de eremedaille in goud, verbonden aan de Orde van Oranje Nassau. Op woensdag 30 mei overleed hij op 78-jarige leeftijd.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren