Opties Memisevic en Breij gelicht; Mendes Moreira vertrekt

29 maart 2019 / vandaag

Diverse spelers van de eerste selectie met aflopende contracten hebben duidelijkheid gekregen over hun toekomst bij FC Groningen. Zo zijn de opties in de contracten met Samir Memisevic en Michael Breij gelicht. De club gaat met Kevin Begois, Amir Absalem en Lars Kramer in gesprek over komend seizoen.

Van Mimoun Mahi was al bekend dat hij na dit seizoen de overstap maakt naar FC Zürich. De optie in het contract met Ahmad Mendes Moreira, die momenteel aan Telstar is verhuurd, wordt niet gelicht. Momenteel is Iliass Bel Hassani gehuurd met een optie tot koop. Tim Handwerker, Thomas Bruns en Ko Itakura zijn ook gehuurd. Over hun toekomst zal later duidelijkheid komen. FC Groningen heeft in januari met Paul Gladon een overeenkomst tot het einde van dit seizoen afgesloten. Beide partijen hebben de toekomst nog open gelaten.

Staf
Wat betreft de trainersstaf rondom het eerste elftal vertrekt assistent-trainer Hennie Spijkerman na dit seizoen. Ook het contract met assistent-trainer Peter Hoekstra is opgezegd. Met hem wordt nog gekeken naar een mogelijke andere rol binnen FC Groningen. De verbintenissen met hoofdtrainer Danny Buijs en assistent-trainer Sander van Gessel lopen nog door. Met keeperstrainer Bas Roorda, inspanningsfysioloog Robbert de Groot en fysiektrainer Jarno Voorintholt wordt gesproken over verlenging van de overeenkomst.

Opleiding
Bij Jong FC Groningen heeft Alfons Arts een nog één seizoen doorlopend contract. De verbintenissen met de assistent-trainers Gerard Wiekens (onder-23), Melchior Schoenmakers (onder-19) en Gibril Sankoh (onder-17) zijn opgezegd. De contracten met de TCM’ers Marcel van Buuren, Paul Matthijs, Bote Talsma en Byron Bakker lopen door en die met Jeroen Scholma wordt verlengd. De overeenkomst met keeperstrainer John van Rotterdam loopt af en hij is in gesprek met de club over verlenging.

Beloften
Van de huidige groep van FC Groningen onder-23 hebben Daniël van Kaam en Thijs Dallinga een doorlopende overeenkomst en zij sluiten komend jaar aan bij de eerste selectie. Met Tapmahoe Sopacua is de club nog in gesprek over het komende seizoen, net als met doelman Pelle Boevink. De andere spelers van de huidige Beloften-selectie kunnen uitzien naar een andere club.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws