string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Opnieuw openingsduel voor Van Boekel in Groningen.

Donderdag 10 augustus 2017 om 14:26

De Derby van het Noorden van aankomende zondag staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel. De scheidsrechter blaast zondag 13 augustus om 16.45 uur voor het eerst op de fluit en opent daarmee het Eredivisie-seizoen voor FC Groningen.

De uit Limburg afkomstige Van Boekel was ook vorig seizoen tijdens de openingswedstrijd van FC Groningen, tegen Feyenoord, actief in het Noordlease Stadion. De thuiswedstrijd van zondag tegen sc Heerenveen wordt de vijftiende keer dat Van Boekel in de Martinistad actief is als leidsman.
 
Voorgaande wedstrijden
In totaal hanteerde de voormalig profvoetballer van VVV-Venlo 32 keer de fluit tijdens een officieel duel van FC Groningen. Van de voorgaande wedstrijden onder leiding van Van Boekel won Groningen er vijftien en tien maal stapte de FC zonder punten van het veld.
 
De laatste keer dat Van Boekel in het Noordlease Stadion floot, was op 5 april van dit jaar toen NEC met 2-0 werd verslagen. De laatste reguliere competitiewedstrijd van afgelopen seizoen – uit bij FC Twente (3-5 winst) – stond ook onder het bewind van de Limburger.
 
Van Boekel wordt zondagmiddag in het Noordlease Stadion geassisteerd door assistent-scheidsrechters Richard Polman en Roy de Nas. Erwin Blank is de vierde official.

Speelronde 1 Eredivisie seizoen 2017/2018
 
Wedstrijd:                  FC Groningen – sc Heerenveen
Datum:                       Zondag 13 augustus 2017
Plaats:                         Noordlease Stadion Groningen
Aanvang:                    16.45 uur
Scheidsrechter:           Pol van Boekel
Kaartverkoop:            Online hier en op de wedstrijddag aan de stadionkassa’s

Logo Eredivisie

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump