string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Opnieuw gelijkspel FC Groningen onder-23.

Zaterdag 01 april 2017 om 17:55

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Katwijk voor de elfde keer dit seizoen gelijkgespeeld. Bij FC Rijnvogels werd het 2-2. Beide Groningse treffers werden gemaakt door Gijs Jasper. Na 29 wedstrijden staat de ploeg twaalfde op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag.

Trainer Alfons Arts was na afloop van het duel duidelijk in zijn oordeel: “We hebben het puntenverlies weer volledig aan onszelf te wijten.” In de eerste helft speelde de ploeg naar het oordeel van de FC-coach in een te laag tempo. “De tegenstander heeft heel lang afgewacht totdat wij een fout zouden maken en kreeg in de slotfase twee aardige mogelijkheden.”

FC Groningen stond toen overigens al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van topscorer Gijs Jasper. Na de pauze kreeg Tim Waterink een grote kans om de score te verdubbelen, maar halverwege de tweede helft leek Groningen het helemaal te vergooien. “Een voorzet van links werd bij de tweede paal binnen gewerkt en even later was het uit de omschakeling zomaar 2-1,” baalde Arts.

“En daarna konden we opeens wel duels winnen, vooruit spelen en maakten we ook terecht de 2-2. In de slotfase kreeg Tim Waterink ook nog een mogelijkheid op de winnende. We speelden tegen een hele matige ploeg, maar dat we daar niet van hebben gewonnen, geeft aan dat we het bij onszelf moeten zoeken. Het is een terugkerend fenomeen en zonde dat we onszelf zo tekort doen.”

Komende zaterdag, 8 april, speelt FC Groningen onder-23 thuis tegen VV Capelle, de huidige nummer 13 van de ranglijst. “Dat zal een hele andere wedstrijd worden. Een ploeg die volop strijd levert en er ook vol voor gaat om zich veilig te spelen. Nog vijf ‘finales’ te gaan. Er staat veel op het spel en dat zullen we ook moeten uitstralen.”

Opstelling FC Groningen
Hoekstra; Riksman, Ploem, Baas, De Leeuw; De Vos, Browne (16' Waterink), Postma, Margaritha (79' Bouman); Jasper, Veldman.
Rest bank: Borgman, Amakodo.

Scores: 28’ Jasper 0-1; 68’ Van der Stoep 1-1, 70’ Van Kruistum 2-1, 77’ Jasper 2-2.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’