string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Open Dag van 11.00 uur tot 15.00 uur in en rond Euroborg.

Woensdag 30 juli 2014 om 10:33

Zaterdag 2 augustus houdt FC Groningen in en om Euroborg de jaarlijkse Open Dag. Aansluitend aan deze fandag speelt de Trots van het Noorden een oefenwedstrijd tegen Aston Villa, voorafgegaan door de spelerspresentatie.

De Open Dag 2014 begint zaterdagochtend 2 augustus om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Voor jong en oud zijn er verschillende leuke attracties, waaronder diverse optredens op het Supportersplein voor het stadion bij de Kolenmuur, de Essent Voetbalexperience voor de hoofdingang, een Kidsplein en een stadiontour. Hierbij is het mogelijk onder meer de diverse businessruimtes te bezoeken, als ook het uitvak en het Supportershome.
Presentatiegids
Bij de diverse promotiekramen en stands is ook de gloednieuwe, tweehonderd pagina’s tellende presentatiegids seizoen 2014/2015 te koop. Dit magazine met alle denkbare informatie over de club en prachtige fotografie is verkrijgbaar voor slechts 4 euro per stuk.

De volgende partijen presenteren zich op de Open Dag: Essent, B&B Freestyle, Dagblad van het Noorden, Elf, Fox Sports, FC Groningen Junior Club, Martinistad  BMW, Max, Menzis, Noordlease, Rabobank, RTV Noord, Santibri, Spelersbus Drenthe Tours, Telstar Megastore, Verkoop Presentatiegids, Voetbal International, VRG, Wensink, Werving vrijwilligers
Handtekeningen
Tussen 12.15 uur en 13.45 uur zullen de selectiespelers van FC Groningen zich begeven onder het publiek voor het uitdelen van handtekeningen en bestaat voor supporters de mogelijkheid op de foto te gaan met de favoriete speler. De inbreng van de spelers start om 12.15 uur met de onthulling van de nieuwe spelersbus van FC Groningen voor de hoofdingang van Euroborg.
Bestickering
In samenspraak met supporters is de oude bestickering van de spelersbus de afgelopen weken vervangen door een nieuwe spetterende opdruk. Hoofdsponsor Essent en vervoerspartner Drenthe Tours zijn ingesprongen op de geluiden onder onze supporters, die zich qua voetbalbeleving niet konden vinden in de bestaande uitstraling van de spelersbus. De nieuwe bestickering zorgt voor een metamorfose van de spelersbus.
Aston Villa
Tussen 15.00 uur en 15.30 uur wordt het stadion in gereedheid gebracht voor de oefenwedstrijd tegen Aston Villa. Dit duel met de Engelse traditieclub uit Birmingham, dat om 17.00 uur begint, is een voortvloeisel uit de transfer van voormalig FC Groningen-speler Leandro Bacuna naar de Premier Leagueclub, vorig jaar. Voor de aftrap van dit oefenduel vindt om 16.50 uur de jaarlijkse spelerspresentatie plaats in het stadion. In overleg met de Klankbordgroep en diverse supporters-afgevaardigden heeft FC Groningen er dit jaar voor gekozen de Open Dag en de spelerspresentatie te koppelen aan de oefenwedstrijd tegen Aston Villa. Bij de wedstrijd wordt Amstel Light als bier geschonken.
Spelerspresentatie
FC Groningen verwacht hierdoor in het stadion veel meer toeschouwers te hebben, dan normaal te doen gebruikelijk bij de spelerspresentatie tijdens de Open Dag. Dit geeft de spelerspresentatie in de ogen van de club nog meer cachet en uitstraling. De keerzijde van deze andere invulling, die uit de bus is gerold, is dat een toegangsbewijs nodig is voor de wedstrijd. Voor seizoenkaarthouders is de toegang bij de wedstrijd, die om 17.00 uur begint, echter gratis. Een losse kaart voor het duel met Aston Villa kost 10 euro.
Zaterdag kan tijdens de Open Dag in de FanCorner zowel een seizoenkaart, die recht geeft op vrije toegang voor het treffen met Aston Villa, als een los ticket voor de oefenwedstrijd worden gekocht. Via de reguliere verkoopkanalen kan uiteraard eerder ook al een (seizoen)kaart worden aangeschaft. De spelerspresentatie zal vanaf het veld worden verzorgd door Koen Janssen en hij krijgt hierbij vanuit de omroepkamer assistentie van de vaste stadionspeaker Jan Wildeman.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren